ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'dan rekor...

Karşıyaka'dan rekor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'dan rekor...

Ukrayna vatandaşı bir Azeri Türk’ü olan Elçin Orucov tarafından başlatılan ve bir sene önce Karşıyaka’da kurulan yapım şirketi altında geliştirilmeye devam eden animasyon dizi projesi Tartonikler, Orucov’un yarattığı dünyada eşi benzeri olmayan 509 karakterle Ukrayna rekorlar kitabına girmeye hak kazandı.

Ukrayna Milli Rekorlar Kurulu Başkanı Lana Vetrova tarafından yapılan son sayımla bugün rekoru kesinleşen Tartonikler isimli animasyon dizi projesi Ukrayna rekorlar kitabının kültür rekorları bölümünde kendisine yer bulacak. Ödül töreninde konuşan Vetrova “Dünyada benzeri olmayan bir koleksiyonu tespit etmek için buraya geldik. Eksperler bir ay boyunca çalışma yaparak her parçanın özgün olduğunu doğruladılar. Bu karakterlerin dünyada hiçbir benzeri bulunmuyor. Bu rekor Ukrayna için de çok önemli. Böyle projelere imza atan insanlar Ukrayna’yı tüm dünyada daha yüksek noktalara taşıyorlar” dedi.

Oyun hamurundan yarattığı 509 karakterle adını rekorlar kitabına yazdıran Elçin Orucov, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada “Tartonikler bir animasyon projesi. Ukrayna’da doğdu ve bizim hayatımızı değiştirdi. Şu an 26 bölümlük bir animasyon dizi çekiliyor. İlerleyen yıllarda İzmir’de Tartonikler temalı eğlence parkları da kurarak kente yatırım yapmayı hedefliyoruz” sözleriyle projenin kendisi için öneminden bahsetti.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ptt1.Lig 3.hafta sonuçlar ve puan durumu
Sonraki Haber Karşıyaka’dan dünyaya barış çağrısında bulunacaklar...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?