ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka'dan Almanya'ya fotoğraflarla köprü kurulacak

Karşıyaka'dan Almanya'ya fotoğraflarla köprü kurulacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'dan Almanya'ya fotoğraflarla köprü kurulacak

Karşıyaka Belediyesi; Bremen Sanat Kurulu ve Goethe Enstitüsü İzmir işbirliğiyle, “İzmir-Bremen Fotoğrafçı Değişim Projesi”ni başlattı. Proje kapsamında üç Türk fotoğrafçı Bremen’i, üç Alman fotoğrafçı da İzmir’i fotoğraflayacak. Projeye katılmak için, 15 Şubat’a kadar başvuru yapılabilecek.

Fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunmak ve Karşıyaka’nın uluslararası arenada tanıtımına katkı sağlamak için yola çıkan Karşıyaka Belediyesi; Bremen Sanat Kurulu ve Goethe Enstitüsü ile birlikte “İzmir-Bremen Fotoğrafçı Değişim Projesi”ni hayata geçirdi. Buna göre üç Alman fotoğrafçı 4-6 haftalığına İzmir’e, üç Türk fotoğrafçı da Bremen’e davet edilecek. Projeye katılmak isteyen fotoğraf sanatçıları, 15 Şubat 2016 tarihine kadar, Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’ne başvurularını iletebilecek.

Fotoğrafçıların seçimi ise İzmir ve Bremen’de oluşturulan komisyonlar tarafından yapılacak. Katılımcılar, seyahatlerini bu yıl içerisinde istedikleri zamanda gerçekleştirebilecek. Yol ve konaklama giderleri ile harcırahları da projeden karşılanacak.Sanatçılar, ziyaretleri süresince, konuk oldukları şehre dair gözlemlerini kendi sanat anlayışlarıyla fotoğraf karelerine yansıtacak. Ortaya çıkacak eserler, kataloglarla ölümsüzleştirilecek. 2017 yılında da İzmir ve Bremen’de sergiler açılacak.

Sanatın her dalına olduğu gibi, fotoğrafçılığa da büyük önem verdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bir kültür ve sanat kenti olarak, fotoğraf sanatını destekliyor, yaygınlaştırmak ve teşvik etmek için çalışıyoruz. İzmir-Bremen Fotoğrafçı Değişim Projesi ile de bu değerli sanat dalının gelişimine katkı sağlamayı ve özendirmeyi, diğer taraftan da Karşıyakamızın güzelliklerini uluslararası arenaya taşımayı hedefliyoruz. Projemizin hem İzmir hem de Bremen ayağının yoğun ilgi göreceğine, çok başarılı eserlerin ortaya çıkacağına inanıyoruz” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Ortaokulu’ndan Simay, Türkiye’nin en hızlısı…
Sonraki Haber Bostanlı Rotaract'tan anlamlı proje

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?