ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'daki okul kantinlerine sıkı denetim

Karşıyaka'daki okul kantinlerine sıkı denetim

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'daki okul kantinlerine sıkı denetim

Karşıyaka’daki okul ve kurumların kantinleri, yemekhaneleri, okulun tüm birimleri ve çevresi sağlık ve hijyen yönünden denetleniyor.

Birçok kurumun katılımı ile gerçekleştirilen hijyen denetimine, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Tarım Hayvancılık Müdürü İsmail Emetli, Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, İzmir Kantinciler Odası Başkanı Habip Sak, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Gazi Ağca, Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşlerinden Dr. Aybars Şenol, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ethem Dağlı, sağlık, tarım ve hayvancılık müdürlüğü görevlileri ile gazi Anadolu Lisesi Müdürü Ata Türkeli da eşlik etti.

“Çocuklar sağlıklı beslenmeli”

Denetimin amacının, kantin ve yemekhanelerde sağlık açısında uygun olmayan yiyecek ve içeceklerin satışı ve tüketilmesini önlemek, öğrencilerin daha güvenle alış-veriş yapması, temiz bir ortamda eğitim almaları sağlanmak, kantin ve yemekhanelerde çalışanları temizlik ve hijyen konusunda bilgilendirmek olduğunu belirten Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu şöyle konuştu. “Çocuğun bedensel sağlığının gelişiminde sağlıklı beslenme konusu büyük önem arz ediyor. Okullarda çocukların beslenmeleri konusunda hizmet veren kantin ve yemekhanelerin kullanımı, hizmet kalitesinin artırılması, satışa sunulan yiyecek ve içeceklerin çocukların gelişmelerine etkileri ve sağlığa uygunluğu yönünde gerekli çaba ve gayretin gösterilmesini sağlamak önceliğimizdir.”

Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi’nde yapılan denetimde sınıflar, öğrenci tuvaletleri, kantin ve yemekhanelerinin yanı sıra öğrencilerin tüm kullanım alanları tek tek gezildi.

Kaymakam Yücel ve beraberindekiler, kantinde kullanılan gıda maddelerinin son kullanım tarihlerine baktılar, koruyucu gömlekler ve ayaklarına giydikleri galoşlar ile imalat bölümlerini dolaştılar. 

“Çocuklarınıza yedirmediklerinizi öğrencilere yedirmeyin”

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel kantincilere “çocuklarınıza yedirmediklerinizi, öğrencilere yedirmeyin çağrısında bulunarak “Ülkemizin geleceği çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri için gerekli her tedbiri almaya kararlıyız. Denetimler sürekli yapılacaktır. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmelerini sağlayan kantincilere teşekkür ediyorum. ” dedi.

3000 kantin çalışanına hijyen eğitimi

İzmir Kantinciler Odası Başkanı Habip Sak’ta kantincilerimizin, çocuklarımızın sağlıklı büyümeleri için gerekli tedbirleri aldıklarını, almayanlar hakkında gerekli işlemleri oda olarak yapacaklarını belirterek, İzmir’de bine yakın kantinin bulunduğunu, bunların tek tek denetlendiğini, İzmir’de okul kantinlerinde çalışan yaklaşık 3000 kişiye hijen eğitimi verdiklerini, okul kantinlerinde çalışan tüm personele hizmet içi eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

İzmir Kantinciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Gazi Anadolu Lisesi kantin ve yemekhane işletmecisi Hüseyin Gazi Ağca ise şunları söyledi. “Öğrencilerimizi çocuklarımızdan ayırmadığımızı, çocuğumuza yedirmeyeceğimiz hiç bir ürünü satmadığımızı ve her bir öğrencimiz kendi çocuğumuz olduğu bilincinde hareket ediyoruz.”

Denetim kurulu, Gazi Anadolu Lisesi yöneticilerine, kantin ve yemekhane işletmecisi Hüseyin Gazi Ağca’ya gösterdiği özen ve dikkatten dolayı teşekkür ettiler.

Haber ve Foto: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı Buharalıoğlu, azmedip kredi kartı aidatını geri aldı
Sonraki Haber Diniz: Stadın temeli Mayıs'ta atılacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?