ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'daki okul aile birliklerine tam not

Karşıyaka'daki okul aile birliklerine tam not

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'daki okul aile birliklerine tam not

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu Karşıyaka’da bulunan okullardaki okul aile birlikleri başkanları ile yılın son toplantısında bir araya geldi.

Zübeyde Hanım İlkokulu Konferans Salonunda 40 tan fazla okul aile birliği başkanının katıldığı toplantıya Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehtap Gemici, Okul Müdürü Celal Demirkol katıldı.

Toplantıda Kaymakam Yücel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu birer konuşma yaptı.

Kaymakam Yücel yaptığı konuşmada; öğrencileri kendilerine teslim edilen çok değerli emanetler, vatanın evlatları olduğunu, çocuklarımıza güvenilir bir ortamda eğitim öğretimlerini sağlamanın temel görevleri olduğunu belirterek şunları söyledi.  “Bu eğitim öğretim yılının başında okuldaki idarecilerimiz ve öğretmenlerimizin görev alanları dışında kalan hassas bir alanda siz annelerden oluşan velilerimizden yardım istedik. Bir yıldır bu yardımı fazlası ile gösterdiniz. Velilerimizi temsilen sizleri okulda göreceğiz dedik. İdarede, sınıflarda demedik. Sizlerde ne idareye, ne de sınıflara girmeden bu hassas alanlarda bizlere yardımcı oldunuz, teşekkür ederiz. Millî Eğitim Bakanlığımızın öngörmüş olduğu bizimde Karşıyaka şartlarına ayarladığımız okul aile birliği meselesinde sayenizde amacımız gerçekleşmiş oldu.”

Okul aile birliği dışında okullar ile bağı olan herkesim ile iletişim kurduklarını da vurgulayan Kaymakam Yücel, “Kantincilerimiz ile de toplantı yaptık. Cep telefon numaramı onlarla paylaştım. Okullarımıza yönelik doğrudan veya dolaylı bir tehlike veya tehdidi okul idaresinden, öğretmenlerden ve velilerden önce his ederseniz beni doğrudan aramalarını söyledim. Önümüzdeki yıl okul çevresinde gerekli görülen yerlerin kontrolünü de yaptıracağız ” dedi.

Söz alan bir veli, okulun bulunduğu sokakları gezdiğini, çocukların nerelerden alışveriş yaptıklarını, kimler ile diyalogda olduklarını gözlemlediğini söyledi. Çocukların ilişkide oldukları ile yaptığı görüşmelerin sonunda o insanların da çocuklara kendi çocuklarıymış gibi sahiplendiklerini gördüğünü belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu hiçbir yasal zorunluluk yokken Karşıyaka’da 4 alanda Türkiye’de ilkleri gerçekleştirdiklerini, okulun tüm çalışanlarıyla, veli, kantin işletmesi,  hizmetli, güvenlik görevlisi, öğretmen, idareci, memur öğrenci ile büyük bir aile olduğunu, bu ailede herkesin bir görevi olduğunu. Eğitime destek konusunda tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğine önem verdiklerini, Karşıyaka’nın eğitim göstergelerinde çok iyi bir noktada olduğunu ama bununla yetinmediklerini daha ileri taşımak için çalıştıklarını söyledi.  Karşıyaka’da İlçe Milli Eğitim, Karşıyaka Belediyesi, İlçe Tarım, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Kantinciler Odası temsilcilerinden oluşan Kantin ve Hijyen Denetim komisyonu oluşturulduğunu, bu komisyonun çocuklarımızın okullarda sağlıklı beslenmelerinin yanında hijyen ortamlarda eğitim öğretimlerini sürdürmelerini sağladığını belirtti. İslamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü. “Sayın Kaymakamımızın destekleri sayesinde çalışmalarımızı yürüttük. Değerler eğitimi, sağlıklı yaşam kulüpleri, okul aile birliği komisyon çalışmaları Karşıyaka’mızda farkındalık yaratmıştır. Denetim komisyonundaki bir arkadaşımız adım ölçer programı ile okullarımızda yaptıkları denetimin 127 km lik yol boyutunda olduğunu tespit etmiştir. Okullarımızın yüzde 75’inde sıvı sabun ve tuvalet kâğıdı kullanma alışkanlığı kazandırdık. Önümüzdeki yıl bunu yüzde yüze çıkarmayı hedefliyoruz. 27 Mayıs'ta Hükümet Konağı Bahçesinde üç gün sürecek okullarımızın yılsonu çalışma etkinlikleri sergilenecek.”

Kaymakam Yücel’den sonra Müdür İslamoğlu’nun da cep telefon numarasını okul aile birliği yöneticileri ile paylaşması velileri sevindirdi. Toplantının sonunda veliler, Kaymakam Yücel, Müdür İslamoğlu ve şube müdürü Gemici’ye teşekkür ettiler.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Üniversiteleri Platformu Uygulamalı Proje Hazırlama Eğitimi tamamlandı
Sonraki Haber Kocaoğlu, mahkemenin Yamanlar kararına tepki gösterdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?