ANA SAYFA > GÜNDEM > KARŞIYAKA'DAKİ BANKA ATM'SİNE KART KOPYALAMA SİSTEMİ YERLEŞTİRENLER YAKALANDI

KARŞIYAKA'DAKİ BANKA ATM'SİNE KART KOPYALAMA SİSTEMİ YERLEŞTİRENLER YAKALANDI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARŞIYAKA'DAKİ BANKA ATM'SİNE KART KOPYALAMA SİSTEMİ YERLEŞTİRENLER YAKALANDI

Karşıyaka ve Bornova'da bankaların otomatik para çekme makinelerine (ATM) yerleştirdikleri özel düzenekler sayesinde müşterilerini kart bilgilerini kopyalayan ardından da bunları kullanıp vurgun yapan 3 kişi, suç üstü yakalandı.

Operasyonda, şüphelilerin kart kopyalama işlemi anlatılan eğitim CD'si de hazırladıkları ortaya çıktı. Bornova'daki bir bankaya ait ATM'ye kart kopyalama cihazının yerleştirildiği ihbarı üzerine polis çalışma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarından zanlıların görüntüleri elde edildi. Bu arada aynı yöntemle Karşıyaka'daki  banka şubesinin ATM'sine ne kopyalama cihazının yerleştirildiği buradan elde edilen bilgilerle de müşterilerin paralarının çekildiği ortaya çıktı. Görüntülerden kimlikleri belirlenen şüpheliler, takibe alındı. Nergiz semtinde bir başka ATM'ye aynı şekilde özel aparatlarının yerlmeştirdikleri sırada şüpheliler Ö.C., K.A.K. ve O.E., polisin operasyonuyla yakalandı. Şüphelilerin üzerinde, 10 bin 845 TL bulundu. Şüphelilerin kullandıkları adreslerdeki aramalarda ise, kart kopyalama işlemini nasıl yapacaklarına yönelik eğitim CD'leri de ele geçirildi. Bunun yanı sıra şüphelilerin elinde yaklaşık 5 bin kişinin kart bilgilerinin de bulunduğu ortaya çıktı. İşlemlerin ardından adliyeye sevkedilen 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ULAŞIM DÜZENLEMESİNE EŞEKLİ PROTESTO
Sonraki Haber NOUMA'NIN ÇEŞME KEYFİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?