ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'daki anaokulu öğretmenlerine seminer

Karşıyaka'daki anaokulu öğretmenlerine seminer

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'daki anaokulu öğretmenlerine seminer

Eğitime verdiği destekle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, bu kez de anaokulu öğretmenlerinin mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla seminer düzenledi. Uzmanlarla bir araya gelen öğretmenler; fiziksel ve psikolojik olarak sağlıklı çocuklar yetiştirmenin yollarına ilişkin bilgiler aldı.

Karşıyaka Belediyesi, okul öncesi eğitim hizmetlerinin daha nitelikli hale gelmesine katkı sağlamak adına, anaokulu öğretmenlerini alanında uzman isimlerle buluşturdu. İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği’nin de katkılarıyla düzenlenen “Üç Konu, Üç Konuşmacı” başlıklı seminer, Karşıyaka Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, anaokulu öğretmenlerinin yanı sıra öğretmen adaylarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı.
 
Konuşmacılardan Uzm. Dr. Kayı Eliaçık, ‘Okul Öncesi Eğitimde İlkyardım ve Hijyen’ başlıklı bir sunum yaptı. Anaokullarında yaşanabilecek kaza, yaralanma ve yüksek ateş gibi farklı durumlarda öğretmenlerin uygulayabileceği ilkyardım yöntemlerini anlatan Dr. Eliaçık, okullarda sağlanması gereken hijyen koşulları hakkında da bilgiler verdi.

Psikolog Hande Akıman ise ‘Çocuklarda Psikoterapi’ başlığı altında, çocukların terapiye yönlendirilmesi gereken durumlar ile Oyun Terapisi tekniğinden söz etti. Çocuk Gelişimi Uzmanı Nazan Keskin de ‘Çocuklarda Cinsel Eğitim ve İstismardan Korunma’ konulu konuşmasında, son yıllarda artış gösteren tehlikelerden çocukları korumak için alınabilecek önlemleri aktardı. Seminer sonunda tüm öğretmenlere katılım belgeleri verildi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın en güzel balkon ve bahçeleri seçiliyor
Sonraki Haber Karşıyakalı sanatseverler, 'Kader Kısmet Oyunu' ile buluşacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?