ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'daki Aile Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Karşıyaka'daki Aile Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'daki Aile Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Karşıyaka Belediyesi, Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) ve Dokuz Eylül Üniversitesi Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi işbirliğiyle kurulan “Aile Üniversitesi” ilk mezunlarını verdi. İletişim, sağlık, hukuk gibi farklı alanlarda eğitim alan 40 anne-baba, törenle kep attı.

Çocuk ve ebeveynlere yönelik eğitim çalışmalarıyla, daha güçlü aile yapısı için farkındalık yaratan Karşıyaka Belediyesi; Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) ve Dokuz Eylül Üniversitesi Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi işbirliğiyle hayata geçirdiği “Aile Üniversitesi” projesinde ilk etabı tamamladı. Karşıyaka Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen eğitimlere 40 kişi katıldı. Uzmanlar tarafından katılımcılara; İş ve Aile Yaşamı Dengesi, Zaman Yönetimi, Aile Hukuku, Aile Sağlığı, Aile Bütçesi ve Yönetimi, İletişim, Aile Şirketleri ve Ailede Girişimcilik, Aile İçi Çatışma ve Çözüm Yolları başlıklı dersler verildi.

Yaklaşık bir ay süren eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar, kep ve cübbe giyerek sertifikalarını aldı. Çarşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, DEÜ Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Asuman Altay ile aileler katıldı. Büyük ilgi gören projenin 23 Kasım’da başlayan ikinci etabı da 15 Aralık’ta sona erecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Yerel yönetim, üniversite ve sivil toplum kuruluşu işbirliğinin en güzel örneğini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyeler sadece yol, su, park hizmeti sunmaz. Kentte yaşayan insanların huzurunu sağlamak, daha mutlu ve sağlıklı bir toplum yaratmak için, bu tür bilinçlendirme ve eğitim faaliyetlerinin de hayata geçirilmesi gerekir. Aile içinde hep çocuğumuzun eğitimiyle ilgileniriz, ancak kendimizi eğitmeye ve sorgulamaya yanaşmayız. Aile Üniversitesi projemizi de bu anlayışı değiştirmek, çeşitli nedenlerle bozulan aile yapısını onarmak ve anne-baba-çocuk ilişkilerini güçlendirmek hedefiyle hayata geçirdik. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu da “Aile toplumun en temel taşıdır. Bu çalışma ile aile yapısı eski dinamikliğine kavuşacaktır. Ailenin kenetlenmesini sağlayacaktır” diye konuştu. DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik ile DEÜ Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Asuman Altay da “Aile Üniversitesi”nin örnek bir proje olduğunu vurgulayarak, Türkiye’ye yayılacağına inandıklarını ifade etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlı ve Nergiz susuz kaldı...
Sonraki Haber Balbay: İzmir'de proje açıklıyorsunuz, temel atıyorsunuz, gerisi gelmiyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?