ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da zabıtaya şiddet gösterenlere hapis cezası

Karşıyaka'da zabıtaya şiddet gösterenlere hapis cezası

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da zabıtaya şiddet gösterenlere hapis cezası

Seyyar ve açıkta satılan gıdalara karşı çalışma yürüttükleri sırada, tezgahlarına el konan M. Kadir Aslan ve ağabeyi Gökhan Aslan tarafından saldırıya uğrayan Karşıyaka Belediyesi Zabıta Ekiplerinin haklı mücadelesi yargı zaferi ile taçlandı.

Mahkeme; zabıta memurlarını döven, yaralayan ve silah çekerek tehdit eden iki kardeşe toplamda 14 yıl 7 ay hapis cezası verdi. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karar doğru ve yerinde. Halkın huzurunu korumak adına mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” dedi.

Olay 2013 yılının Aralık ayında, Karşıyaka’nın Nergis Mahallesi’nde yaşandı. Seyyar satıcılar ve açıkta satılan gıdalara ilişkin çalışma yürüten belediye ekipleri, M. Kadir Aslan’ın tezgâhına ve kasalara el koydu. Bu sırada zabıtalara saldıran Aslan, elindeki boş kasalarla vurarak iki memuru yaraladı. Toplanan malzemeler, imha edilmek üzere belediyenin Örnekköy’deki şantiye binasına getirildi. M Kadir Aslan bu kez de ağabeyi Gökhan Aslan ile birlikte şantiye tesislerine gelerek, zabıtalara hakaret, tehdit ve küfür dolu sözler sarf etti. Belindeki ruhsatsız tabancayı çekerek belediye ekiplerine doğrultan ağabey Aslan, zabıta memurlarınca etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi.

Yaşanan üzücü olay sonrası açılan davalar önceki gün sonuçlandı. Karşıyaka 5. Asliye Ceza Mahkemesi; ağabey Gökhan Aslan’ı, görevli memura hakaret, silahlı tehdit ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından toplam 7 yıl 5 ay hapis cezası ve 900 lira adli para cezası ile cezalandırdı. Kardeş M. Kadir Aslan’a ise; görevli memura hakaret, tehdit, silahlı saldırıya iştirak ve görevli memura direnmek suçlarından toplamda 7 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Sanıkların cezası hakkında herhangi bir indirim ya da hükmün geri bırakılması işlemi ise uygulanmadı. Mahkemenin verdiği bu karar, caydırıcılık adına örnek olarak nitelendirildi.
 
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Mahkeme kararını doğru ve yerinde buluyorum. Belediye zabıta ekipleri, kent düzenini sağlamak ve yasaları uygulamak üzere görevlidir. Her ne şartta olursa olsun bu görevimizi yapmaktan ve halkın huzurunu, konforunu sağlamaktan vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemiz, dün nasılsa bugün ve yarın da aynı kararlılıkla devam edecektir” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ustaoğlu'nun acı günü
Sonraki Haber 2 grup birbirine girdi, 3 yaralı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?