ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da yangın eğitimleri devam ediyor

Karşıyaka'da yangın eğitimleri devam ediyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da yangın eğitimleri devam ediyor

Karşıyaka Belediyesi acil durum ekiplerinden yangın ekibinin eğitimi yapıldı.

Karşıyaka Belediyesi şantiye tesislerinde bulunan Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Çevre Kontrol Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Kent A.Ş nin acil durum ekiplerinden yangın söndürme eğitiminde görevli personel yangın eğitimi aldı.

Karşıyaka Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Ömer Karaca tarafından verilen yangın eğitimi A Sınıfı,  B Sınıfı,  C Sınıfı ve E Sınıfı yangınlarını kapsadı.

 Uzm. Karaca;  “Şantiye içerisinde bulunan tesisler içerisinde katı madde yangınlarına karşı, B sınıfı akaryakıt yangınlarına karşı, doğalgaz ve LPG yangınlarına karşı,  elektrikli ve elektronik aletlerin yangınlarına karşı nasıl müdahale edileceği anlatıldı. Bu yangınların nasıl çıktığı ve alınacak tedbirler hakkında bilgi verildi. Hangi yangın söndürücü aletlerin nasıl ve hangi yangınlarına karşı kullanılacağını çalışan işçi ve büro elamanlarına uygulamalı olarak verildi. Eğitimin sonunda tüm ekip uygulama yaparak yangın çeşitlerini tek tek ve grup halinde söndürme tatbikatı yaptı” dedi.

 İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası gereğince bu eğitimlerin Karşıyaka Belediyesi’nin diğer birimlerinde de yapılacağını söyleyen Sivil Savunma Uzmanı Ömer Karaca;  yangından korkulmaması gerektiğini, panik ve kargaşaya meydan vermeden yangının çeşidine göre uygun yangın söndürücü ile yangının büyümeden kontrol altına alınması ve itfaiye gelene kadar diğer birimlere atlamamasının önem arz ettiğini belirtti.

Eğitimde birçok personel ilk defa yangın söndürme tüpünü eline almasına rağmen başarıyla tüm yangınları söndürdüler

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Fatihli Öğrenciler "Kum Zambağı"nı koruyacak
Sonraki Haber Bostanlıspor'un 3.Lig'deki grubu belirlendi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?