ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'da üniversite binasının temeli atıldı...

Karşıyaka'da üniversite binasının temeli atıldı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da üniversite binasının temeli atıldı...

Karşıyaka’yı hem ‘Üniversite Kenti’ haline getirecek hem de sağlık alanında markalaştıracak üniversite binasının temeli, görkemli bir törenle atıldı.

Başkan Akpınar “Kentimize kazandırdığımız bu hizmet, yıllar sonra bile onurla, gururla anılacaktır” derken, Rektör Candeğer Yılmaz ise “Bugün burada eğitimle ilgili bir ormanı kurmak için başlangıç yapıyoruz” dedi. Başkan Akpınar, hayırsever Karadavut’a plaket verdi. Projede; Sağlık Bilimleri Fakültesi, meslek yüksekokulu, sağlık polikliniği ve diş polikliniği ile Çok Amaçlı Spor Salonu yer alacak.

Karşıyaka’nın yıllardır süren üniversite hayali gerçek oldu. Kente üniversite kazandırmak için geçtiğimiz aylarda protokol imzalayan Hayırsever Karadavut Ailesi, Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi, özverili çalışmalarının meyvesini aldı. İmbatlı’da, Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin yan tarafına kurulacak üniversite binasının temeli muhteşem bir törenle atıldı. Törene Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Ayşe Necla Karadavut ve ailesi, Avukat Süleyman Okay,  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Çeber Turfan, Ege Üniversitesi Senato üyeleri ve öğretim üyeleri, Eski Milletvekili Ali Rıza Bodur, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Yonar, TEMAD İzmir İl Başkanı Hüseyin Akbaş, Karşıyaka Muhtarlar Derneği Başkanı Fuat Pusat ve 27 mahalle muhtarı, Karşıyaka Belediye Meclisi üyeleri, belediye bürokratları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Tören alanı balonlar ve bayraklarla süslenirken, temel için ilk harç da Kaymakam Sadettin Yücel, Başkan Akpınar, Rektör Yılmaz ve Karadavut Ailesi üyeleri tarafından atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bugünün tarihini asla unutmayacağız ve her yıl dönümünde gururla anacağız. Karşıyaka için önemli bir tarihe tanıklık etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Karşıyakamız, Ege Üniversitesi ve bağışçımız Ayşe Necla Karadavut’un değeri tartışılmaz katkıları sayesinde, bir “Üniversite Kenti” olma yolunda ilk adımı atıyor. Belediyemiz ile Ege Üniversitemizin işbirliği, hiç kuşku yok ki bağışçı Karadavut Ailesi olmasaydı, çok eksik kalacaktı. Eğitime her anlamda destek veren Karşıyakamız bir de üniversite kenti olmalıydı. Çok kısa sürede bunu başarabilmenin sevincini yaşıyoruz. Bu ülkenin verdiklerini, bu ülkeye armağan etmek, çok değerli, paha biçilemez bir hizmettir. 100 yıl sonra, 150 yıl sonra burada eğitim görenler; bilim, eğitim ve aydınlanma mücadelemizin çok saygın bir adı olarak bizleri onurla anacaktır. Üniversite binamıza adını veren Sayın Suat Cemile Balcıoğlu’nu da minnetle, şükranla, saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu şenlik bizim. Bu coşku bizim. Karşıyaka’nın, İzmir’in, Türkiye’nin ve nihayet yeryüzünün, bütün insanlığındır” dedi.

Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel ise “Yerel yönetim, üniversite ve hayırsever ailenin bu işbirliği ile önemli bir hizmeti ilçemize kazandırmış bulunuyoruz. Umarım hayırlara vesile olsun. Emeği geçenlere, katkı koyanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz “Karşıyaka’nın bir üniversite kenti olma noktasında uzun zamandır düşüncelerimiz vardı. Bugün burada eğitimle ilgili bir ormanı kurmak için başlangıç yapıyoruz. Atatürk’ün eğitim ve bilim vasiyetini bir kez daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversite olarak, toplumsal sorumluluklarımızı önemsiyoruz. Birikimi, varlığı paylaşıma açan bağışçılarımızla da onur duyuyoruz. Kısa zaman sonra dilerim bu eğitim yuvasının açılışını da birlikte gerçekleştiririz. Biz Karşıyaka’daki fakülte sayımızı artırmak istiyoruz. Umarım bağışçılarımız ve yerel yönetimimizle bunu da başaracağız” diye konuştu.

Ayşe Necla Karadavut adına konuşan Aile Avukatı Süleyman Okay “Karadavut ailesinin katkıları ile hayata geçirdiğimiz 6’ncı eğitim kurumunun hepimize, Karşıyakamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

PROJEDE NELER VAR?
Üniversite için imzalanan protokole göre; Devlet Üstün Hizmet Madalyası’na sahip Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan Anadolu Caddesi üzerindeki araziye, aile tarafından yükseköğretim binası ve spor kompleksi inşa ettirilecek. Ege Üniversitesi burada Sağlık Bilimleri Fakültesi ve buna bağlı meslek yüksekokulu ile sağlık polikliniği ve diş polikliniği kuracak. Spor kompleksi ise Karşıyaka Belediyesi’ne tahsis edilecek; belediye ve üniversite tarafından ortaklaşa kullanılacak. Spor kompleksi ve üniversite binasına, “Suat Cemile Balcıoğlu” ismi verilecek. Üniversite inşaatı 18 ayda tamamlanacak.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sarıca: Hata yapmadan galip gelmemiz gereken bir maç
Sonraki Haber Düğün Dernek 2 Sünnet'in İzmir Galası 12 Aralık'ta

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?