ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da tramvay namaz kılan vatandaşı bekledi

Karşıyaka'da tramvay namaz kılan vatandaşı bekledi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da tramvay namaz kılan vatandaşı bekledi

Karşıyaka'da deneme seferlerine devam eden tramvayda bugün yaşanan gelişme sosyal medyada 1. sıraya yerleşti.

Karşıyaka’da tramvay hattı kıyısına park eden minibüs sürücüsü, tramvay hattının kenarında namaz kılmaya başladı. Bu sırada sefer yapan tramvay makinisti, onlarca yolcusuyla hat üzerinde durarak namazın tamamlanmasını bekledi. Bu anları kaydeden vatandaşlar, görüntüyü sosyal medyaya yükledikten sonra Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar da, görüntüleri kendi sosyal medya hesabından paylaştı ve İzmirli ve Karşıyakalı hoşgörüsünde vurgu yaptı.  

Karşıyaka'da tramvay hattında yaşanan olay, sosyal medyaya damga vurdu. Minibüs sürücüsü, namaz vaktini kaçırmamak için Yalı caddesi üzerinde aracını park ettikten sonra, yol kenarındaki tramvay hattı üzerinde, namaza durdu. Bu sırada seferini yapan tramvay makinisti, namaz kılan kişiyi fark ettikten sonra, ilk önce yakınında durdu. Ardından da onlarca yolcusuyla namazın bitmesini bekledi.

Bu anlar vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Görüntülerde, namazını tamamlayan erkeğin hızla ayağa kalkıp eliyle tramvayı kullanan makiniste ve içerisindeki yolculara teşekkür ettiği de görüldü. Tramvay makinistinin davranışını kayıt sırasında takdir eden vatandaşlar, bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar da, görüntüleri kendi sosyal medya hesabından paylaştı ve İzmirli ve Karşıyakalı hoşgörüsünde vurgu yaptı.
Akpınar şu cümlelere yer verdi:
#İzmir ve #Karşıyaka hoşgörünün ve çağdaşlığın kenti olduğunu bir kez daha gösterdi. Her fırsatta dini siyasete alet edenlerin ve sosyal demokratları bu anlamda karalayanların, bu görüntüden çıkarması gereken çok ders olduğunu düşünüyorum.. Hassas tavrı için makinist kardeşime teşekkür ediyorum..”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ege’nin otları ömrü uzatıyor
Sonraki Haber Ege'den kimler bakan olabilir?

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?