ANA SAYFA > GÜNDEM > KARŞIYAKA'DA TEMİZLİKTE DEVRİM

KARŞIYAKA'DA TEMİZLİKTE DEVRİM

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARŞIYAKA'DA TEMİZLİKTE DEVRİM

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte hijyen çalışmalarını artıran Karşıyaka Belediyesi, ilçenin dört bir tarafında temizlik seferberliği başlattı.

Çöp kutularının bakım ve onarımı yapıldı. İşlek cadde ve sokaklar ilaçlı suyla temizlenmeye başlandı. Estetik ve temiz bir görünüm sağlamak adına, İzmir’de ilk kez çöp kutuları, suni çim malzeme ile kaplandı. Çim kaplama malzemeleri, belediye şantiyesinde özel olarak üretildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, hedefimiz daha temiz bir Karşıyaka yaratmak” dedi.
 
“Daha Temiz Bir Karşıyaka” parolasıyla yola çıkan Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelinde önemli bir temizlik kampanyası başlattı. Hijyen ve temizliği sürekli olarak sağlamak adına aralıksız sürecek kampanya kapsamında, bozuk olan yeraltı ve yer üstü konteynırları tamir edildi, bakımları yapıldı. Çöp kutularının tamamı, böcek ve sineklere karşı ilaçlandı. Daha temiz ve estetik görünüm için, işlek noktalardaki çöp kutularının üzeri suni çim malzemeyle kaplandı. Kaplama malzemeleri, belediye şantiyesinde özel olarak üretildi. Çim kaplama çöp konteynırlarının, kentin işlek bölgelerine yerleştirileceği belirtildi. Belediye bünyesindeki 5 süpürme aracı, vardiyalı olarak gün boyu cadde ve sokakları süpürürken, konteynır yıkama aracı da tüm çöp kutularını yıkamaya ve haşerelere karşı dezenfekte etmeye başladı. Kent genelindeki yer üstü konteynırları yeşil ve kırmızıya boyandı. Çalışmaların daha etkin hale gelebilmesi için 13 metreküp'lük 2 hibrit araç, 1 tane elektrikli yol süpürme aracı ve iki tane de mini kamyonet alındı. Çalışmaların daha etkin ve kalıcı olabilmesi için de Çöp Atık Eylem Planı hazırlanacağı belirtildi.
 


Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan Temizlik Kampanyası kapsamında, bazı bölgelerdeki çöp toplama saatlerinde de değişikliğe gidildi. Tersane’den nikah sarayına kadar olan bölgede sabah 09.00- 10.00 ve 23.00- 00.00 saatleri arasında çöpler toplanacak. Tuna Mahallesi’nde 07.00- 08.00 ve Donanmacı’da da 09.00- 10.00 saatleri arasında çöp toplama işlemi gerçekleştirilecek. Saatli çöp uygulaması yapılan yerlerde tüm apartmanlara çöp poşetleri dağıtılacak. Tüm pazaryerleri ile Karşıyaka Çarşısı ve yan sokaklarının haftada bir kez, yüzde yüz doğal ve doğada çözülebilen ilaçlı sularla yıkanacağı belirtildi. Vatandaşlara ve esnafa bilgilendirme amaçlı el broşürleri ve kitapçıklar dağıtılacak. Afiş ve billboardlarla da kampanya süreci desteklenecek. Kampanya sürecinde rutin temizlik çalışmaları da sürecek. Kentin farklı noktalarına dökülen kaçak molozlar toplanacak. Sızdırmaz poşet ve geri dönüşüm özendirilecek.

 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Daha temiz bir Karşıyaka yaratmak istiyoruz. Bu amaçla, vatandaşlardan gelen şikayet ve önerileri dikkate alarak bir kampanya süreci başlattık. Kentin her noktasında hijyeni ve temizliği sağlamak için mücadele ediyoruz. Belediye ve vatandaşlar olarak el ele vereceğiz ve daha temiz bir Karşıyaka'yı birlikte yaratacağız. Çöplerin tek tip ve sağlıklı poşetlerle apartman önüne bırakılacağı ve belediye ekiplerinin de en kısa sürede onları toplayacağı bir sistem kuruyoruz. Cadde, sokak ayrımı yapmadan, her noktadaki çalışmaları artıracağız. Önümüzdeki günlerde, evde ayrıştırma projemizi de geliştirerek, çöp konusunda daha kalıcı bir formül üretmiş olacağız" dedi.

 

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZMİR ÜNİVERSİTESİ'NE BÜYÜK ONUR
Sonraki Haber KALP HASTALARINA ÖNEMLİ UYARI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?