ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da tangolu protesto

Karşıyaka'da tangolu protesto

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da tangolu protesto

Tangonun dans, dansın ise sanat olduğunu anlatmak isteyen kültür sanat derneği ve akademi üyeleri Karşıyaka Çarşısı'nda bir araya gelerek tango yaptı.

KAROK Okur, Kent, Kültür ve Sanat Derneği ile Karşıyaka Demokrasi Akademisi adına basın açıklaması yapan Tufan Atakişi, Adana'da yapılan Tango Festivali'nin bir platform tarafından zina olduğu gerekçesiyle protesto edildiğini belirtti.

Tangonun 1800'lü yılların başında Güney Amerika'ya göç eden Avrupalı işçilerin duygularını anlatan müzik ve dans olduğunu kaydeden Atakişi, "Geleceğe ait büyük umutlar ve geçmişten getirilen kültürle harmanlaranak tango müziği ve dansı oluşmuştur. Özünde hırçınlık, asilik, küstahlık gibi bazı duygular ile kalp kırıklıkları ve paramparça olan hayaller neticesinde oluşan melankoliyi taşır" dedi.

Sağlık Bakanlığının obeziteye karşı verdiği mücadeleyi tangonun desteklediğini ve metabolizmayı da hızlandırdığını ifade eden Tufan Atakişi, sanatla ilgili her şeyin artık belden aşağı yorumlandığını savundu.

Bireylerin hak ve özgürlüklerine saygı gösterilmesini isteyen Atakişi, "Tango bir danstır, dans ise bir sanat dalıdır" dedi.

Açıklamanın ardından farklı yaş grubundan vatandaşlar Karşıyaka Çarşısı'nda tango yaptı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mavişehir'in yeni planına da itiraz edildi...
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?