ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka'da şirketleşme için ilk resmi adım atıldı

Karşıyaka'da şirketleşme için ilk resmi adım atıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da şirketleşme için ilk resmi adım atıldı

Karşıyaka Spor Kulübü’nde sosyal medyada tarafları karşı karşıya getiren “KSK Şirketleşme modeli” konusunda ilk kez resmi bir açıklama basın toplantısıyla yapıldı.

Çözülemeyen transfer yasağıyla 4 yıldır 3. Ligde oynayan futbol takımının kurtuluşu olarak görülen şirket modeli için kulüp başkanı Turgay Büyükkarcı, eski başkanlardan ve Adalet eski Bakanı Hasan Denizkurdu ile yine eski başkanlardan Cenk Karace üçlü olarak düzenledikleri basın toplantısında bilgi verdiler.
Hasan Denizkurdu, "Basketbolda başarılı giden kulübümüz maalesef futbolda transfer yasağıyla 3. Lig'de. Bu, Karşıyaka'yı tüm sevenlerde bir sıkıntı yaratıyor. Eski başkanlarımızdan Cenk Karace arkadaşımız şirketleştirmeyle ilgili proje geliştirip beni aradı. Sonra biz üçümüz bir araya geldik. Futbol Federasyonu Futbol Kulüpleri Tescil Talimatı'na göre futbol şubesi, spor kulübüne ait bir şube olarak nitelendiriliyor. Bu projede derneğin gitmesi diye bir şey yok. Dernek ebediyen duracak. Kulüpler bu talimata göre futbol şubelerini bir bütün olarak kurulmuş veya kurulacak anonim şirketlere TFF kararıyla devredebilirler. Talimata göre bu devirle futbol şubesinin ligi ve şehri değiştirilemez. Şirket yine bu talimatın 16. maddesine göre şirket tarafından derneğe yeniden devredebilir. Karşıyaka'da bu konuda 5 önemli halka var. Bunlardan bir tanesi Onursal Başkan Selçuk Yaşar ve Yaşar Holding. Yıllardır karşılıksız para veriyorlar, basketbol takımına sponsor oluyorlar. Ben yola çıkarken kendileriyle görüştüm. Karşıyaka'nın marka değerine zarar verilmediği sürece olumlu yaklaştılar. Genel kurul Karşıyaka'nın futbol şubesini bir şirkete vermeyi kabul etmiyorsa bu iş zaten olmaz. Dördüncü ayak kongre üyeleri, camia ve taraftar. Genel kuruldan geçse de bunun taraftarların içine sinmesi lazım. Karşıyaka Spor Kulübü Derneği sonsuza kadar yaşayacak. Bizim konuşacağımız futbol şubesi. Şirket futbol şubesinin aktif ve pasifini devralacak. Bizim modelimiz Fenerbahçe, Galatasaray , Ankaragücü modeli değil. Bir tarafta dernek başkanı, bir tarafta şirket başkanı olacak ve isterse dernek günü geldiğinde şubeyi tekrar devralabilecek. Şirketler Türk Ticaret Kanunu'na göre kar elde etmek için kurulur ve belli bir sürede kara geçemezlerse tasfiye edilir. Bu nedenle projenin yatırım kısmı da olması isteniyor" dedi.
Cenk Karace konuşmasında şu noktalara deyindi:
"Ben de bu kulüpte taraftarlık, yöneticilik, başkanlık yaptım. Şu an bulunduğumuz durum birçok Karşıyakalının istediği bir nokta değil. Sürdürülebilir bir yapı yok. Mutsuz bir ortam var. Kongre tarihi yaklaştıkça 5-6 arkadaşımla bu konuyu görüştük. Beni en çok mutlu eden tüm eski başkanlar, mevcut başkanımız ve tüm eski yöneticilerin bu fikre katılması. Karşıyaka Spor Kulübü'nün bilinen tüm üyeleri şu an bu şirketin çatısı altında. Karşıyaka yeniden örgütlü bir güç haline gelecek. Bir haftada arz edilen hisselerin yarısı realize edildi. Şirketin ana sözleşmesi yazıldı. Başka şirketlerin düştüğü durumlara düşmeyeceğiz. İlk etapta tanesi 25 bin TL'den, 100 milyon TL toplama hedefiyle 4 bin adet hisse arz ettik. Bunların 2 bin 150 hissesi realize oldu. 15 Haziran'da ilk tanıtım toplantımızı yapacağız. İlk şirket imzaları orada atılacak. Karşıyaka camiasının hazır olduğunu, hemfikir olduğunu gördük. Futbol sadece var olanı harcamamalı, sadece tüketmemeli. Şirketin gayrimenkul, sigortacılık, turizm gibi gelir getirici faaliyetleri de olacak. Burada birçok halka var. Kulüple doğru bir ilişki, doğru bir paralelde buluşmalıyız. Bizim yola çıkarken belli bir bütçemiz var ve bu bütçe dahilinde yapacağız. Ticari şartlar dahilinde hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Muhtemelen 5 Temmuz'da kuruluşumuz ilan edilecek. Bunun şirketleşme genel kurulu, Futbol Federasyonu onayı ayağı da var. Birçok sanayici derneği destek veriyor. Taraftarımız çok önemli. Ben olaya yüzde 51'e 49 olarak bakmalarını istemiyorum. Mevcut yapıda bunu götüremeyiz. En büyük arzumuz 5 veya 7 yıl içinde tesisleşmesiyle Süper Lig'de olan bir Karşıyaka. Keşke dernekte sürdürülebilir noktada olsaydı ama bu yapıyla sürdüremeyiz. Zaten TFF bütün derneklerin şirketleşmesini istiyor. Günü geldiğinde futbol şubesi borçsuz olarak geri derneğe verilebilir. 5 yılda bir müzakere edilip kulüple birlikte değerlendirilebilir. Tüm liglerdeki sponsorlarımız da hazır. Futbol işleriyle uğraşacak kurulumuz olacak. Şu an için futbol ve iç transfer konusunda seçilecek olan yönetim kurulu yetkili. Devraldıktan sonra en iyi noktaya getiririz ama devralmadan adım atamayız. Futbol takımının oluşumuyla seçilecek olan yönetim kurulu sorumludur" vurgusu yaptı.
Karşıyaka'da 3.5 yıldır başkanlığı yürütüp olağan kongrede yeniden aday olmaya hazırlanan Turgay Büyükkarcı, kulübün menfaatine olacak bir oluşumun önünü tıkamayacaklarını söyledi. 
Büyükkarcı, "Laf üretmek yerine iş üretmek, bu kulübe gerçekten destek sağlamak çok önemli. O yüzden Cenk Karace başkana teşekkür ediyorum. Bu koltuklar nöbet değişimleri. Bu camiayı markamıza yaraşır bir şekilde kavgasız bir araya getirmek hepimizin arzusu. Biz yönetim olarak 3.5 yıl önce göreve geldik ve kulübü iyi bir yere getirecek her türlü oluşuma destek vermek bizim görevimiz. Bu süreci dikkatli bir şekilde geçmemiz gerekiyor. Sonuçta karar verecek genel kuruldur, onun üzerinde bir görüş yoktur. Spor Bakanlığı 2023 yılına kadar şirketleşmeyi devreye sokmak istiyor. Bununla ilgili geçen sene bir çalıştaya katıldım" dedi. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 2 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiğli'de 3 Bin ton moloz ve 13 ton ambalaj atığı toplandı
Sonraki Haber KSK’de genel kurul tarihi belli oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?