ANA SAYFA > SAĞLIK > Karşıyaka'da okulların içi de dışı da kontrol altında

Karşıyaka'da okulların içi de dışı da kontrol altında

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da okulların içi de dışı da kontrol altında

Karşıyaka’da bulunan kamu ve özel okulların okul aile birlikleri başkanları öğrencilerin güvenli ve sağlıklı eğitim- öğretim görmeleri için toplandı.

Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesinde 80 ne yakın okulun aile birliği başkanı veya temsilcisinin bulunduğu toplantıda Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu birer konuşma yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu, bu çalışmaların uzun vadede daha sık aralıklarla yapılmasının verimli olacağına inandıklarını belirterek şöyle konuştu “Karşıyaka her alanda farkındalık yaratmaktadır. Şimdi olduğu gibi. Okul aile birlikleri ile kantinciler ile bir araya geliyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim öğretimlerini sürdürmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Sayın Kaymakamımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Aile birlikleri başkan veya temsilcileri, okul kantin işletmecileri ile sık sık bir araya geliyoruz. Sizlerin destek ve katkılarınız çalışmalarımıza güç katıyor.”

Kaymakam Yücel ise yaptığı konuşmada öğrencilerin ülkenin geleceği olduğunu, geleceğine sahip çıkmanın çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi. “2 yıl önce başlattığımız okul aile birliklerini daha etkin hale getirip bu oluşum marifeti ile normal şartlarda verilen hizmetleri velilerimizi de kattık. Bizim çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bunlar için harcadığımız zaman ve enerji geleceğimizi daha güzelleştirecektir. 2 yıl öncede burada bulunmuş velilerimiz bilirler, sizleri sabah 8, akşam 5 okulda görmek istiyorum demiştim. Aile birliği yönetiminden en az bir kişinin okulda bulunmasın faydalı olacağını söylemiştim. Okulda dedimse sınıfta ya da idarede değil tabi. İdarede müdürümüz, müdür yardımcılarımız, sınıflarda öğretmenlerimiz var tabi. Onların çalışma alanlarının dışında kalan alanlarda sizlerin yardımcı olmanızı istiyorum. Büyük şehirlerde bazen iyi niyetli olmayan insanların bir şekilde çocuklarımıza arzu etmediğimiz bir şeyler satabiliyorlar, ulaştırabiliyorlar ya da bir şekilde muhatap oluyorlar.

Çocuklarımızın karşı karşıya kaldığı veya kalabildiği tehdit ve tehlikeleri öncelikle bertaraf edilmesi gerekir. Telefonumu veriyorum. Zor durumlarda çekinmeden beni arayabilirsiniz. Aile birliklerimiz ile yaptığımız çalışmalardan beklentilerimiz iki senedir gerçekleşti. Kantinciler ile toplantı yaptık. Onlara da telefonlarımı verdim. Yaptığımız denetimler sonucunda çok şükür okullarımızın ihata duvarlarının içinde kalan kısım temiz. Devletin resmi görevlileri bir komisyon halinde hazırlıklarını yaptılar. Okul dışında da kontrol edeceğiz. Okulların çevresindeki işyerleri komisyon tarafından denetlenirken mümkünse başkan ya da bir temsilci bulundurulmasını istiyorum. Komisyonun işine karışmadan sadece bulunmasını istiyorum. Sizi komisyon içinde görecekler bu da büyük fayda sağlayacak.

Söz alan bir veli, okulun bulunduğu sokakları gezdiğini, çocukların nerelerden alışveriş yaptıklarını, kimler ile diyalogda olduklarını gözlemlediğini söyledi.

Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesindeki toplantıya, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehtap Gemici, Okul Müdürü Ata Türkeli, Kantinciler Odası Karşıyaka Temsilcisi Hüseyin Ağca ve 80’e yakın aile birliği başkanı veya temsilcisi katıldı.

Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'dan Türkiye-İsviçre özel konseri
Sonraki Haber Karşıyaka'da ''15 Temmuz Demokrasi Şehitleri'' köşesi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?