ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'da Okul Aile Birliği Platformu kuruldu

Karşıyaka'da Okul Aile Birliği Platformu kuruldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da Okul Aile Birliği Platformu kuruldu

Karşıyaka’da öğrencilerin okul içi ve okul dışı daha sağlıklı ortamlarda eğitim-öğretim görmeleri için okul aile birliği platformu kuruldu.

Karşıyaka’daki okulların okul aile birliği üyelerinden oluşan 7’si asil 3’ü yedek üyeden oluşan platform, aralarında kararlaştıracağı zamanlarda toplanacak. Aile birliği başkanlarından biri Sosyal Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’ne alındı.

Okul aile birliği başkanlarından biri Sosyal Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’ne alındı. Platform, okul içi ve dışından gelecek tehlikeler karşısında önlemler alınması için önerilerde bulunacak.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel öğrencilerin en iyi şartlarda eğitim öğretim görmelerini sağlamanın temel görevleri olduğunu belirterek şöyle konuştu. “Okul aile birlikleri 7’si asil, 3 yedek üyeden oluşan kendi içinde bir platform seçiyor. Bunlar periyodik olarak kendi belirleyecekleri zamanlarda toplanacaklar. Bu çalışmalar özellikle çocuklarımızı okul içi ve okul dışı daha sağlıklı ortamlarda eğitim-öğretim hizmetleri alması bakımından destekleyecek. Gençlerimiz arasında yaygınlaşan, arzu edilmeyen davranışlar, arzu edilmeyen uygulamalar var. Ben bunların isimlerini bile genel olarak söylemek istemiyorum. Okul aile birliklerimiz bu platformlar marifetiyle çocuklarımızı özellikle okul dışı bu ortamlarda daha sağlıklı bir şekilde denetlemek suretiyle çocuklarımızı korumaya çalışıyor.

Emniyet irtibat görevlileri, okul idaresi, okul aile birlikleri müşterek çalışmak suretiyle, Karşıyaka’mızda öğrencilerimizi bu küresel, çağdaş ama bir o kadar tehlikeli olan bazı tehlikeli alışkanlıklara karşı daha etkin tedbirler almaya ve uygulamaya çalışıyoruz. Emniyetin görevi açısından okul içinde problemimiz yok aslında. Okullarımız son derece güvenli. Okul civarındaki kimi uygulamalar, alışkanlıklar, ortamsal yaklaşımlar var. Bir anne şefkatiyle, anne dikkatiyle her bir okul aile birliğimiz bu manada etkin bir görev yapıyor.

Okul aile birliği başkanlarından birini Sosyal Dayanışma Vakfı mütevelli heyetine aldık. Her sene heyete aldığımız başkan değişecek.

Kaymakam Yücel 24 saat cepten aranabilecek

Okul aile birliği başkanlarına cep telefon numaramı paylaştım. 24 saat beni arayabileceklerini söyledim. Öğrencilerimize yeter ki huzurlu bir eğitim öğretim ortamı sağlayalım. Onları gelebilecek tehlikelere karşı koruyabilelim.

Üstü örtülü insanlığa açılmış bir savaş var sanki

Okullarımızda genel olarak güvenlik problemimiz yok. Ancak küresel bir şey,  üstü örtülü insanlığa açılmış bir savaş var sanki. Dolayısıyla gençliğimizi ve gençliğimiz şahsında geleceğimizi tehdit altında bulunduran bu tehlikeyi okul idaresi, emniyet irtibat görevlileri ve okul aile birlikleri marifetiyle denetim, gözlem ve kontrol altında bulunduracağız.”

Haber: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 22.İzmir Avrupa Caz Festivali'nde seminer zamanı
Sonraki Haber İzmir Devlet Opera ve Balesi'nden Carmina Burana

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?