ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

Karşıyaka'da Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

Karşıyaka’da öğretmenler günü muhteşem bir program ile kutlandı.

Kutlamalara Hükümet Konağının Bahçesinde bulunan Atatürk Büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu tarafından çelenk koyma töreni ile başlandı.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Emniyet Müdürü Serkan Yonar, Müftü Cahit Orhun, Mal Müdürü Ülkü Uğur, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Tapu Müdürü Demircan Koç, İlçe milli eğitim şube müdürleri, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, Karşıyakalılar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Çelenk bırakma töreninden sonra kutlama programı, Karşıyaka Lisesi tarafından hazırlanan Ziya Gökalp Kültür Merkezi’ndeki etkinlik ile devam edildi.

Etkinlikte Karşıyaka Lisesi Müdürü Fikret Arıkel, aday öğretmen Miray Can, emekli öğretmen Nazmiye Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu ve Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel birer konuşma yaptılar.

Bu meslek peygamberlik mesleği

İslamoğlu yaptığı konuşmada 24 Kasım’ın Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmenliği kabul ettiği gün, 1981 yılında ise Öğretmenler Günü olarak kabul edilip kutlanmaya başlandığını belirterek şunları söyledi. “Öğretmenlik mesleğini seçmiş biri olarak biliyorum ki bu meslek kutsal bir meslektir. Hatta bu mesleğe peygamberlik mesleği, tanrı mesleği de denir. Bu mesleğin konusu doğrudan insandır. Yaradılanların en mükemmeli, en şereflisi, insanoğludur. Bu mükemmel canlıyı eğitmek, öğretmek şüphesiz hem çok zor hem de çok keyiflidir. Benim gibi bu mesleği seçen meslektaşlarımın bu kutlu yolda gösterdikleri özveri, hoşgörü ve sabır için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum…

Sevgili meslektaşlarım, bu toplumu bizler inşa ediyoruz. Bu yüce milletin geleceğini bizler hazırlıyoruz. Sorumluluğumuzun bilincinde olarak bizler de Türk Milleti'nin geleceğini şekillendirirken "Yunus gibi "Yaradılanı sev yaradandan ötürü!", Mevlana gibi "Ne olursan ol yine gel!" felsefesi ve inancı ile bununla birlikte milli ve manevi değerleri bilen özümseyen ve gelecek kuşaklara eksiksiz ve kesintisiz olarak aktarabilecek nesiller yetiştirmeliyiz.

Atatürk diyor ki; ordularımızın kazandığı zafer, sizin eğitim ordularınız için yol açtı. Gerçek zaferi siz, öğretmenler kazanacaksınız. Bunu başaracağınızdan kuşkum yoktur. Sarsılmaz bir inançla ben ve arkadaşlarım sizi gözeteceğiz. Sizin karşılaştığınız tüm engelleri ortadan kaldıracağız.”

Öğrenen, öğreten insan

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, öğretmenlerin öğretmenler gününü tebrik ederek başladığı konuşmasında öğretmenliğin kutsi bir meslek olduğunu belirterek şunları söyledi. “Yeni öğretmenlerimiz yeni gelişmeleri göz önünde bulundurarak bu kutsi, içtimai ve insani zorunluluğu ve sorumluluğu yerine getirmekle karşı karşıya olacaktır. Bu göreve daha önce katılmış veya bu sorumluluğu daha önce üstlenmiş olanlarda hep yeniyi araştırmak, özümsemek, günlük yaşama uygulamakla mükelleftir.  Öğretmenlik karşılıklı bir ilişkiyi içinde barındırmaktadır. Kendisi öğrenen aynı zamanda bu öğrendiklerini de öğreten durumundadır. Biz bunu yapabildiğimiz ölçüde insan olmanın idrakine varacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir vecizesinde diyor ki ekonomik başarılarla taçlandırılmayan siyasal zaferlerin akim kalması kaçınılmazdır. Zaferlerin taçlandırılması da insan yetiştirmek ile alakalıdır. Sizin gibi çok kıymetli, seçkin öğretmenlerimizin marifeti ile yarınlara olan ümidimizi teyit ve canlı tutmak için gereken yapılıyor ve yapılacaktır.

Gelen kutlama mesajlarının okunmasından sonra aday öğretmenlerin yemin töreni yapıldı.

Emekli öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgelerinin” verilmesinden sonra ise Selçuk Yaşar Alaybey Ortaokulu öğretmenlerinin folklor gösterisi, Karşıyaka Lisesi Müdürlüğünce hazırlanan “Ben Öğretmenim” adlı gösterinin sunumu ile devam edildi.

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Karşıyaka’da bulunan özel ve resmi okul öğrenciler arasında düzenlenen “Benim Öğretmenim” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, 1909’da doğan, tüm yaşamını gençlere ve eğitime adayan, uzun yıllar eğitimcilik yaptıktan sonra 2004 yılında vefat eden, Karşıyaka Çarşısındaki bir sokağa adı verilen Karşıyaka Lisesinin Kurucu Müdürü Hilmi Ziya Apak adına Karşıyaka Lisesi Müdürlüğünce Karşıyaka Lisesi öğrencileri arasında sekizincisi düzenlenen “Seni Nasıl Anlatsam Öğretmenim” konulu Hilmi Ziya Apak Edebiyat Yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Etkinliğe Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğe katılanlar programın sonunda öğrencilerin yaptıkları resimlerin sergilendiği alanı gezdi.

Haber Fotoğraflar: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi’nden öğretmenlere büyük hediye
Sonraki Haber Çarşı'nın HayalEt neferinden Karşıyaka Basketbol Şubesi'ne cevap

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?