ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da Nevruz coşkusu...

Karşıyaka'da Nevruz coşkusu...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da Nevruz coşkusu...

Baharın ve kardeşliğin habercisi “Nevruz Bayramı” Havva Özişbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bahçesinde düzenlenen bir tören ile kutlandı.

İzmir il programı olarak Havva Özişbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin düzenlediği programa Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Eyüp Can, Beyhan Gökdemir, Erdal Beyhan, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gencay, Gençlik Spor İlçe Müdürü Musa Yelek, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Karşıyakalılar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Okul Müdürü Suat Korkmaz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
21 Mart Nevruz Bayramı’nın başta memleketimiz ve milletimiz olmak üzere tüm insanlığa hayırlar getirmesi dileğinde bulunan Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel yaptığı konuşmada şunları söyledi. “ Tarihimizi bilmek, yaşam biçimlerimizi, ilişki biçimlerimizi, davranış kalıplarımızı da yeterince öğrenmek durumundayız. Aksi takdirde Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; tarihi yazanlar, yapanlara sadık kalmazsa, değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtıcı bir hal alabilir.” 



Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Nevruz’da Bahar Çiçeği Olmak” konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler; Birinci Havva Özişbakan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Serap Turhan, İkinci Karşıyaka Anadolu Lisesi’nden Elif Şallı, Üçüncü Havva Özişbakan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nden İrem Güneri.
Kompozisyon Yarışmasında dereceye giren öğrenciler; Birinci Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Ece Sarıca, Cihat Kora Anadolu Lisesi’nden Cihan Zeyrek İkinci,  Yasemin Ezer üçüncü oldu.
Renkli etkinliklere sahne olan nevruz kutlamasında yumurta tokuşturma yarışmasından sonra, solo şarkılar, halk oyunları, güreş gösterisi, halat yarışmasından sonra nevruz ateşini Kaymakam Yücel ve beraberindekiler yakarak, yanan ateşin üzerinden atladılar. Testi kırma ve demir dövme seremonisi ile devam eden tören misafirlere hazırlanan Türkiye’nin değişik yörelerinin yemekleri tattırıldı, kavurma- pilav ikram edildi. Bahçede kurulan Yörük Çadırında ikram edilen kahve ile tören son buldu.
Yumurta tokuşturmada, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu’nun elindeki yumurta, tokuşturulan tüm yumurtaları kırması dikkat çekti. 
Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ



PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf evinde Royal Halı Gaziantep'e kaybetti
Sonraki Haber Karşıyaka AG, Seramiksan’a yenildi…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?