ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da Minik yavrular yuva arıyor

Karşıyaka'da Minik yavrular yuva arıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da Minik yavrular yuva arıyor

Can dostların yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, sahiplendirme faaliyetlerine de hız verdi.

Geçen yıldan bu yana 450 kedi ve köpeği sağlık kontrolleri ve aşıları yapıldıktan sonra yeni yuvalarına teslim etti. Annelerini trafik kazasında kaybeden minik kedi yavruları ise yeni ailelerini bekliyor.

PET SHOPLARA ALTERNATİF

Karşıyaka Belediyesi’nin hayvan sahiplendirme çalışmaları, evlerini can dostlara açmak isteyen hayvanseverler için pet shoplara alternatif oldu. Ev ve süs hayvanı satış yerlerine gitmek yerine belediyenin bakımevinde kalan hayvanları tercih eden Karşıyakalılar, geçen yıl toplam 350 kedi ve köpeği sahiplendi. Bu yıl da 100’e yakın can dostu sıcak yuvalarına kavuşturan belediye ekipleri; sağlık kontrolleri ve aşıları yapılan hayvanları, hiçbir ücret talep etmeden yeni ailelerine teslim etti.

SAHİPLENDİRME STANTLARI

Annelerini trafik kazasında kaybeden ve Taypark Ailesi’nin yeni fertleri olan 5 minik kedi yavrusu da hayvan severlerin ilgi odağı oldu. Sıcak yuva hasretiyle yeni sahiplerini bekleyen yavru kedilerin aşı ve tedavilerini yapan veterinerlik ekipleri, hafta boyunca Taypark içinde kurulacak sahiplendirme stantları ile koruyucu hayvan severleri bekleyecek.

“PARAYLA SATIN ALMAYIN”

Can dostların sıcak bir yuvaya kavuşturulması için özveriyle çalıştıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Vatandaşlarımız, ev ve süs hayvanı satış yerlerine gitmek yerine belediyenin bakımevinde kalan hayvanları tercih etmeliler. Sağlık taramasından geçirilmiş ve sıcak bir yuvaya ihtiyacı olan kedilerimizi vatandaşlarımız sahiplenerek birer dost edinebilirler. Tüm hayvan severleri belediyemizin bakım evlerine davet ediyorum” dedi.

HAYVAN DOSTU HİZMETLER

Sahiplendirme faaliyetlerinin yanı sıra sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerine de hız veren Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2014 yılında 3 bini yerinde müdahale olmak üzere toplam 10 bin hayvana poliklinik hizmeti sağladı. 2 bin 500 kedi ve köpek kısırlaştırıldı. İzmir’de bir ilke imza atılarak, ilçenin farklı noktalarına ‘Pugedon’ isimli mama dönüşüm kutuları konuldu. Kedilerin ağır kış şartlarından korunabilmesi amacıyla sokak ve parklara 600 adet strafor kedi evi yerleştirildi. Başta Bostanlı Balıkçı Parkı olmak üzere, 6 farklı noktaya kalıcı kedi yuvaları yerleştirildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Demirköprü halkı koku ve sinekten rahatsız...
Sonraki Haber Kolonoskopi ile kanseri önlemek mümkün

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?