ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da lodostan 6 ağaç devrildi...

Karşıyaka'da lodostan 6 ağaç devrildi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da lodostan 6 ağaç devrildi...

İzmir'de şiddetli lodos, çok sayıda ağacın devrilmesine ve dallarının kırılmasına neden oldu. Etkisi Karşıyaka ve Bostanlı sahilinde daha yoğun hissedilen lodos nedeniyle 25 ağaç zarar gördü. Akşam saatlerinden itibaren ise lodos yerini şiddetli yağmura bıraktı. Büyükşehir ekipleri gece boyunca teyakkuzdaydı.

İzmir'de 9 Kasım 2016 günü akşam saatlerine kadar etkisini sürdüren şiddetli lodos nedeniyle kentteki yaşam olumsuz yönde etkilenirken çok sayıda ağaç da devrildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan tespitlere göre, 6'sı Bostanlı-Karşıyaka sahilinde olmak üzere Balçova, İnciraltı, F.Altay, Hatay Üçyol, Buca, Alsancak Ali Çetinkaya Bulvarı, Gaziosmanpaşa Bulvarı ve Halide Edip Adıvar Caddesi'nde toplam 25 adet ağaç hasar gördü. Alsancak ve Toros'ta iki otomobil devrilen ağaçların altında kaldı.

Şiddetli yağış etkili oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kentte akşam saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağış nedeniyle de geceyi teyakkuzda geçirdi. Ani bastıran ve miktarı ortalamaların üzerine çıkan yağışın neden olabileceği olumsuzluklara karşı İZSU ve itfaiye ekipleri hazır bekletildi. Denizin yükselmesiyle oluşabilecek su baskınlarını önlemek için de Pasaport'ta kum torbalarıyla önlem alındı.
Kent merkezinde metrekareye ortalama 22,2 kg. yağış düşerken, bu rakam Urla'da 38,8 kilograma çıktı. Konak, Bayraklı, Karşıyaka, Karabağlar, Buca, Güzelbahçe, Bornova, Foça, Bergama ve Menderes'te de yağış etkili oldu. Çeşitli semtlerden gelen su baskını  ihbarlarına anında müdahale edildi. İZSU Genel Müdürlüğü 50'nin üzerinde araç ve 100'ün üzerinde personeliyle gece boyunca görev yaptı. Altgeçitlerde oluşabilecek su birikmelerine karşı pompalar kuruldu. Şiddetli yağışa rağmen birkaç nokta hariç kent genelinde önemli bir olumsuzluk yaşanmadı.  Balçova ve Hilal'de ise gece saatlerinde iki evin çatısı çöktü. Her iki olayda da yaralanan olmadı.

Çeşme ve Aliağa'da orman yangını
Şiddetli rüzgar nedeniyle iki ayrı bölgede çıkan orman yangınları ise güçlükle kontrol altına alındı. Çeşme'de Ovacık-Ildır arasında yaklaşık 5 km²'lik alana yayılan yangın 4 saati aşkın bir çalışmayla söndürüldü. Aliağa'da ise makilik alanda yıldırım düşmesi nedeniyle yangın çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin çabalarıyla yangın kontrol altına alındı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Akpınar Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdı...
Sonraki Haber İzmir, Ata'sı için tek yürek oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?