ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da ‘'İyi Anne-Baba Okulu’' açılıyor

Karşıyaka'da ‘'İyi Anne-Baba Okulu’' açılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da ‘'İyi Anne-Baba Okulu’' açılıyor

Karşıyaka Belediyesi ile Uğur Okulları; anne ve babaların, bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı, sorumluluk duygusu gelişmiş, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilecek özgüvene sahip çocuklar yetiştirmeleri için “İyi Anne-Baba Okulu” açıyor. Karşıyaka Belediyesi’nden ön kayıtların alınacağı ücretsiz okul, 27 Şubat’ta başlayacak. Dersleri tamamlayan veliler, Bahçeşehir Üniversitesi’nden sertifika almaya hak kazanacak.

Karşıyaka Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen protokol imza törenine; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel ve Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel katıldı. İmzalanan protokolle İyi Anne-Baba Okulu; Karşıyaka’da yaşayan ve 4-17 yaş aralığında çocuğu olan tüm velilerin katılımına açık olarak gerçekleşecek. Eğitime katılmak isteyenler, Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’ne ön kayıt yaptırabilecek. Anne babaların çocuk yetiştirirken karşılaştıkları sorunlara çözüm önerileri sunmayı hedefleyen okulda “Sosyal Medya ve Bağımlılık Etkisi”, “Aile İçi İletişim”, “Ana Baba Tutumları”, “Başarıyı Artırmada Ailenin Rolü” ile “Dengeli Beslenme ve Sağlıklı Yaşam” dersleri verilecek.

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Şirin Karadeniz, Doç. Dr. Meral Uzun; Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Meral Aksoy, Yrd. Doç. Dr. Can Ergün, Yrd. Doç. Dr. Esra Mankan’ın vereceği derslerin tamamına katılan veliler, Bahçeşehir Üniversitesi Sertifikası almaya hak kazanacak. Dersler, 27 Şubat 2016 Cumartesi günü başlayacak. Her veli iki hafta üst üste ya Cumartesi ya da Pazar günü derslere katılarak, toplam 8 saat eğitim alacak. Detaylı bilgi 399 43 37 numaralı telefondan alınabilecek.

BİLİM VE EĞİTİM ŞEHRİ KARŞIYAKA

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyaka bugün pek çok adla anılıyor. ‘Aktif Şehir’, ‘Kültür ve Sanat Şehri’, ‘Kadın ve Çocuk Dostu Şehir’ diye bu nitelemeler uzayıp gidiyor ve her biri Karşıyaka’nın alamet-i farikası olarak kabul görüyor. Evet, rahatlıkla söyleyebiliriz ki Karşıyaka aynı zamanda “Bilim ve Eğitim Şehri”dir. Şimdi bu çabayı en önemli yere, evlerimize, anne babalarımıza yöneltiyoruz. Çünkü, hayat boyu en önemli öğretmenlerimiz anne ve babalarımızdır. Bahçeşehir Uğur Okulları ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz “Ebeveyn Okulu”, eğitim ve öğretim alanında yepyeni bir kulvar açmaktadır. Çocukluk ve ergenlik dönemini kapsayan 4-17 yaş çocuk ve gençlerimizin anne ve babalarını, evlatları için öğrenmeye çağırıyoruz. Bahçeşehir Uğur Okulları’na teşekkür ederken, eğitimcilerimize, katılımcı anne ve babalarımıza başarılı ve üretken bir eğitim dönemi diliyorum” dedi.

HEDEF HER ANNE BABAYA ULAŞMAK

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel ise “İzmir’de yaşayan anne babaların çocukları ve toplumla ilgili öğrenmesi gereken konular ne ise tüm kurumlarımızla hizmet vermeye hazırız. Dünya, teknolojinin gelişmesi ile hızla değişiyor. Öncelikle anne babaların bu değişime adapte olması lazım. Huzurlu bir toplumun değeri ailede başlar. Ailenin özdeğerlerine sahip, evrensel dünyaya hakim bireyler yetiştirmemiz çok önemli. Uğur Okulları’nın hem kendi deneyimi hem de uluslararası ağını kullanarak gerekirse dünyayı buraya getiririz. Aile ve toplumu çok iyi aydınlatırsak korkmayalım. İzmir’in neye ihtiyacı varsa o konuda eğitim vermeye hazırız. Amacımız her bir anne babanın sertifika almasını sağlamak” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gaziler Derneği’nden sıradışı burs
Sonraki Haber Şeref tribünü...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?