ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da Hıdırellez şenlikle kutlanacak

Karşıyaka'da Hıdırellez şenlikle kutlanacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da Hıdırellez şenlikle kutlanacak

Karşıyaka, baharın müjdecisi Hıdırellez’i her yıl olduğu gibi yine renkli bir şenlikle kutlayacak. 6 Mayıs’ta gerçekleştirilecek müzik ve dans dolu şenlikte, Balkan rüzgarları esecek. Binlerce Karşıyakalı, baharın neşe ve coşkusunu paylaşacak.

Karşıyaka Belediyesi, geleneksel hale getirdiği ‘Hıdırellez Bahar Şenliği’ni bu yıl Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle gerçekleştirecek. 6 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek şenlik, saat 17.30’da kortejle başlayacak. Karşıyaka İskele karşısında bir araya gelecek katılımcılar, ellerinde baharın renklerini yansıtan çiçeklerle, Çarşı boyunca yürüyüş yapacak. Karşıyaka Belediye Bandosu da Balkan ezgileriyle korteje eşlik edecek. Çarşı içinde Üsküp yöresi halk oyunları sergilenecek.

Baharın coşkuyla karşılanacağı şenlik, saat 19.00’da Balkan müziğinin usta seslerinden Havva Karakaş’ın konseriyle devam edecek. Karşıyaka İZBAN İstasyonu yanındaki Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı’nda yapılacak etkinlikte, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin halk oyunları ekipleri de yine renkli gösteriler sunacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Baharın gelişini; hepimize bolluk, bereket ve huzur getirmesi dilekleriyle, birlik ve beraberlik içinde kutlayacağız. Bu coşkuya ortak olmak için, herkesi 6 Mayıs Cumartesi günü Hıdırellez Bahar Şenliğimize bekliyoruz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı öğrencilerin ''Bilim Şenliği'' heyecanı
Sonraki Haber CHP'li Sertel: Türk Eximbank'ın kredi verdiği 149 firma FETÖ bağlantılı çıktı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?