ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da geri dönüşüm kutularının sayısı artıyor

Karşıyaka'da geri dönüşüm kutularının sayısı artıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da geri dönüşüm kutularının sayısı artıyor

Ambalaj atıklarının geri kazanımını sağlamak amacıyla dönüşüm çalışmalarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, geri dönüşüm için özel tasarım kutularını kentin işlek noktalarına yerleştirmeye başladı. Uygulama vatandaşların da beğenisini kazandı.

Ambalaj atıklarının çöpe gitmeden ekonomiye kazandırılması ve doğayı korumak adına geri dönüşüm sağlanması için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, geri dönüşüm çalışmaları kapsamında, kentin en işlek noktalarına ve ana arterlere özel tasarım ‘Dönüşüm Kutuları’ yerleştirmeye başladı. İlk etapta Bahriye Üçok, Bahçelievler Mahalleleri ile Girne Caddesi, Rüştü Şardağ Caddesi, Gün Sazak Bulvarı ve Atatürk Bulvarı’nda başlatılan uygulama, duyarlı vatandaşlardan da tam not aldı.

Bir hafta içinde Karşıyaka’nın sokaklarına 100’ün üzerinde dönüşüm kutusu konacak. Konteynerler, Çevre Müdürlüğü ekiplerince düzenli olarak takip edilecek. Biriktirilen atıklar, geri dönüşüme kazandırılacak.

Göreve geldiği günden bu yana çevreye karşı duyarlı hizmet ürettiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Her gün tonlarca çöp topluyoruz. Bu atıkların büyük bir bölümü geri dönüşüm ile ekonomiye tekrar kazandırılabilecek olanları kapsıyor. Karşıyaka Belediyesi olarak ilk kez sokaklara geri dönüşüm konteynerleri koymaya başladık. Bu çalışma ile tonlarca atığı ekonomiye kazandırabileceğiz. Çevreye duyarlı hemşerilerimden bu konuda destek bekliyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Beyin kanamalarında açık ameliyat tarih oluyor
Sonraki Haber Karşıyaka'da elektrik kesintileri sürüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Meliha ileri Meliha ileri 12.12.2019

Bahriye Üçok bulvarında ki geri dönüşüm ( kağıt plastik vb) konteynerleri yok olmuş neden acaba

Meliha ileri Meliha ileri 12.12.2019

Bahriye Üçok bulvarında ki geri dönüşüm ( kağıt plastik vb) konteynerleri yok olmuş neden acaba

yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?