ANA SAYFA > GÜNDEM > KARŞIYAKA'DA FAYTONLARA KALICI ÇÖZÜM

KARŞIYAKA'DA FAYTONLARA KALICI ÇÖZÜM

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARŞIYAKA'DA FAYTONLARA KALICI ÇÖZÜM

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte temizlik, koku ve kent estetiği konusundaki hassasiyetleri göz önüne alan Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka sahilinin tarihi sembolleri arasında yer alan faytonlara da düzenleme getirdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Kent düzenini sağlamak için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler doğrultusunda, faytoncularla da uzlaşarak bu formülü ürettik” dedi.

KOKU VE ESTETİK

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte, sahilde müşteri bekleyen faytonların pis koku yaydığı ve görüntü kirliliği oluşturduğu yönünde, vatandaşlardan gelen şikayet ve önerileri dikkate alan Karşıyaka Belediyesi, fayton durakları ve çalışma saatlerine yeni bir düzenleme getirdi. Buna göre; faytoncuların uzun yıllardır müşteri bekledikleri Karşıyaka İskelesi yanındaki duraklarda artık tek bir fayton müşteri bekleyecek. Diğer faytonlar, kendilerine ait bekleme alanlarında sırada olacak ve iskeledeki durağın boşalmasının ardından sırayla sahile çıkacak. Böylece, özellikle yaz aylarında ortaya çıkan koku, görüntü kirliliği ve trafik sorunlarının önüne geçilecek.

SAATLERE DE DÜZENLEME

Hijyen ve estetik görünüm konusunda çalışma yapan Karşıyaka Belediyesi, atların yaz ayları boyunca güneş altında beklemelerinin önüne geçmek için, faytonların çalışma saatlerinde de saat düzenlemesine gitti. Buna göre, faytonlar haftanın her günü saat 17.00’de çalışmaya başlayacak. Mesai, ertesi gün saat 11.00’de sona erecek. Böylece atların, güneşin en etkili olduğu öğle saatlerinde çalıştırılmasının önüne geçilmiş olacak.

“ŞİKAYETLERE KULAK VERİYORUZ”

Kent düzenini sağlamak için çalıştıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Vatandaşlardan gelen şikayet ve öneriler doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Kent için önemli bir değere sahip olan faytonlarımıza da yeni bir düzenleme getirdik. Bu çalışma sayesinde hem sahildeki rahatsız edici kokulardan hem de görüntü kirliliğinden kurtulacağız. Ayrıca saat düzenlemesi ile atların, güneş altında uzun saatler beklemesinin de önüne geçeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZMİR'DE KAÇAK AKARYAKIT VE SİGARA OPERASYONU
Sonraki Haber YARALI HAYVANLAR SAĞLIĞINA KAVUŞTU

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?