ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da en kalabalık sahur yapıldı

Karşıyaka'da en kalabalık sahur yapıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da en kalabalık sahur yapıldı

Ramazan ayı boyunca her mahallede birbirinden farklı ve renkli gösterilerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Mahallesi’nde en kalabalık sahuru yaptı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Müslüman aleminin bu özel günlerinde soframızı paylaşmak ve sahurda sizlerle bir arada olmak bana mutluluk veriyor” dedi.

Zübeyde Hanım Mahallesi, KSK 100. Yıl Meydanı’nda gerçekleşen sahur organizasyonunda vatandaşlara, börek, çay, zeytin, peynir, domates, reçel, su ve limonata ikram edildi. Gece boyunca fasıl grubu, alanı dolduranlara müzik ziyafeti sunarken, tahta bacak ve Hacivat- Karagöz de eğlenceli dakikalar yaşanmasına neden oldu. İzmir’de ilk kez meydanda ve 3 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilen sahur etkinliğine, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, eşi Zehra Akpınar, meclis üyeleri, muhtarlar ve bürokratlar da katıldı. Masaları gezen Başkan Akpınar, vatandaşlarla tek tek tokalaştı, bol bol fotoğraf çektirdi.


Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Ramazan Ayı, barış, hoşgörü ve dayanışma ayıdır. Müslüman aleminin bu özel günlerinde soframızı paylaşmak ve sahurda bir arada olmak istedik. Sahur, bizlere çocukluğumuzu hatırlatır. Komşularımızın lambalarının yanması, davulcunun sokağımıza girmesi hepimizin geçmişinde özel bir hatıradır. Bu duyguyu yaşatmak için buradayız. Sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah bundan sonra da sofralarımızı özgürce, muhabbetle paylaşırız. Ortadoğu’nun zor günler geçirdiği bu süreçte, bizler özgürce ezan sesini dinliyor ve ibadetimizi yapıyoruz. Bunu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğumuzu unutmayacağız” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Torbalı'da kaza ikisi çocuk 4 ölü
Sonraki Haber Karşıyaka Zabıtası'ndan örnek hareket...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?