ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka'da Dünya Süt Günü coşkuyla kutlandı

Karşıyaka'da Dünya Süt Günü coşkuyla kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da Dünya Süt Günü coşkuyla kutlandı

Dünya Süt Günü tüm dünyada olduğu gibi Karşıyaka’da da coşkuyla kutlandı.

Karşıyaka’daki tören Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldı. Karşıyaka Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü de süt dağıtımını ve bilgilendirmeyi organize etti.
Bu anlamlı günün şeref konuğu olarak Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır güne katıldı. Kaymakam Çalışır’ın yanı sıra ev sahibi sıfatıyla Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Karşıyaka Tarım ve Orman Müdürü Bülent Üngür, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, Karşıyaka Emniyet Müdürü Metin Yalçın, Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Kahraman, Karşıyaka Nüfus Müdürü Ertuğrul Öcek, Gençlik ve Spor Müdürü Musaq Yelek, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cenk Belli, Türk Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Karşıyaka Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul müdür ve yöneticileri katıldı.
Karşıyaka Tarım ve Orman Müdürü Bülent Üngür Dünya Süt Günü ile ilgili olarak şu bilgiyi verdi:
“Uluslararası Sütçülük Federasyonu (IDF) kararıyla, 1956 yılından bu yana her yıl 21 Mayıs Dünya Süt Günü olarak kutlanırken, BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ise 1 Haziran tarihini Dünya Süt Günü olarak ilan etmiş bulunuyor. Ülkemizde ise 1991 yılında başlatılan “Süt Tüketimini Artırma Kampanyası” çerçevesinde 21 Mayıs Dünya Süt Günü, 21-26 Mayıs tarihleri de Dünya Süt Haftası olarak kutlanıyordu. Tarım ve Orman Bakanlığı ile sektör öncülüğünde, bu yıldan itibaren dünya ile birliktelik sağlamak amacıyla Dünya Süt Günü kutlamaları için 1 Haziran tarihi esas alındı. Süt, içerdiği zengin protein, vitamin ve mineraller sayesinde kemik gelişimini ve zihinsel gelişimi olumlu yönde etkilemektedir. Süt tüketimini arttırmak ve sütün faydaları hakkında insanları bilgilendirmek için dünyada her yıl "Dünya Süt Günü"  kutlanmaktadır.”
Müdür Üngür sütün önemini de şöyle anlattı:
"İnsan sağlığı bakımında öneme sahip süt ve süt ürünleriyle, hayvansal protein ihtiyacının kayda değer bir kısmı karşılanabilmektedir. Süt bu nedenle hepimiz için çok değerli bir gıda maddesidir. Bağışıklık sistemini güçlendirecek şekilde beslenmenin çok önemli olduğu şu günlerde tüm dünya, sağlıklı beslenme açısından sütün önemini bir kez daha hatırlamıştır. Süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarlarda tüketimi özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocukları başta olmak üzere her yaş grubu için büyük önem taşımaktadır.”

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hasco Metal
Sonraki Haber Hayat Boyu Öğrenme Haftası Karşıyaka Halk Eğitim'de kutlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?