ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da ''Dokuma Sanatındaki Çiçekler'' projesi başlıyor

Karşıyaka'da ''Dokuma Sanatındaki Çiçekler'' projesi başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da ''Dokuma Sanatındaki Çiçekler'' projesi başlıyor

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir İş Kadınları Derneği, kadınlara meslek edindirmek ve iş gücüne katılımlarını sağlamak amacıyla ‘Dokuma Sanatındaki Çiçekler’ projesini hayata geçiriyor. İçişleri Bakanlığı’ndan 50 bin TL hibe almaya hak kazanan proje ile 9 aylık dokuma desinatörlüğü eğitimi düzenlenecek. Başarılı olan kursiyerlere iş imkanı da sunulacak.

Kadınlara istihdam olanağı yaratmak ve yeni iş alanları açmak için güç birliği yapan Karşıyaka Belediyesi ve İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), ‘Dokuma Sanatındaki Çiçekler’ başlıklı bir proje hazırladı. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’ndan 50 bin 400 TL hibe desteği almaya hak kazanan proje, Mart ayı itibariyle hayata geçirilecek. Bu kapsamda kadınlara, tekstil sektörünün temel istihdam ihtiyaçlarından biri olan dokuma desinatörlüğü alanında eğitim verilecek.


İzmir’de yaşayan 18-50 yaş aralığındaki ihtiyaç sahibi 20 kadının katılacağı kurs, 6 Mart’ta başlayacak. 9 ay boyunca Karşıyaka Belediyesi’nin tesislerinde eğitim alacak olan katılımcılar, kurs sonunda Avrupa Birliği’nin mesleki yeterlilik testi olan VOC-TEST’e tabi tutulacak. Başarılı olan kadınlara, Avrupa çapında geçerli sertifika verilecek. Ayrıca tekstil kuruluşlarında istihdam edilmeleri sağlanacak.


Projeye ilişkin değerlendirme toplantısında İZİKAD Başkanı Huriye Serter ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Kadınların sadece doğurganlığı ile anıldığı, sosyal ve ekonomik yaşamdan koparılmak istendiği bir süreçteyiz. Buna karşılık biz de yerel yönetim olarak, kadınlara istihdam olanakları yaratmak için örnek projeler üretmeye devam ediyoruz. Bizim gibi düşünen sivil toplum örgütleriyle iş birliği içerisinde çalışıyoruz. İZİKAD ile birlikte hayata geçirdiğimiz ‘Dokuma Sanatındaki Çiçekler’ projemiz yine bu anlamda önemli bir hizmet olacak. İlk dersimiz de 6 Mart’ta yapılacak. Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün hemen öncesinde kadınlara verdiğimiz önemi bir kez daha göstermiş olacağız” dedi.

İZİKAD Başkanı Huriye Serter de “Kadınlar için istihdam olanakları yaratmak ve girişimcilik konusunda destek olmak hedefiyle, ‘Dokuma Sanatındaki Çiçekler’ projemizi hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. ‘Kadın dostu’ yerel yönetim anlayışıyla çalışan ve her zaman yanımızda olan Karşıyaka Belediyesi’ne, Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a, tüm ekip arkadaşlarımıza ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Zübeyde Hanım'ın Kızları lideri ağırlıyor
Sonraki Haber Metin-Celal Arısan'ın acı günü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?