ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da Cumhuriyet coşkusu!

Karşıyaka'da Cumhuriyet coşkusu!

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da Cumhuriyet coşkusu!

Cumhuriyet’in 93. yıl dönümünü coşkulu etkinliklerle kutlayan Karşıyakalılar fener alayıyla yürüdü...

Karşıyaka Belediyesi tarafından organize edilen fener alayı, belediye binası önünden başladı. Karşıyakalılar ellerinde fenerler, Türk Bayrakları ve dövizlerle Çarşı içinden Karşıyaka Vapur İskelesi'ne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" ve "Yaşasın Cumhuriyet" sloganları atıldı. Kortejin önünde dev Atatürk portresi ve Türk Bayrağı taşındı. Fener Alayı sırasında Karşıyaka Belediye Bandosu marşlar çaldı. Yürüyüşe; Başkan Akpınar ile birlikte, CHP il ve ilçe yöneticileri, Futbol Federasyonu Eski Başkanı Kemal Ulusu, Yörükler, Atatürkçü Düşünce Derneği, STK'lar ve meslek odaları da katıldı.

Kalabalığın Karşıyaka Vapur İskelesi yanındaki etkinlik alanına girmesi ile birlikte coşku ikiye katlandı. Onuncu Yıl Marşı eşliğinde alanı dolduran Karşıyakalılar, Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı. Karşıyaka Belediye Bandosu bünyesinde yer alan Kordelya müzik grubu, Cumhuriyet Türküleri'ni seslendirdi, alandakiler eşlik etti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Cumhuriyet bir aydınlanma projesidir. Paramparça edilen bir ülke için yakılan umut ateşi ve bütün ezilen halklara örnek olmuş, ilham vermiş, yol göstermiş bir insanlık mucizesidir. Biz o mucizeyi yaratanların çocuklarıyız. İçten içe Cumhuriyet ile hesaplaşma içinde olanlar şunu çok iyi bilsinler ki; Bilim kazanacak, eğitim kazanacak, sanat kazanacak, kardeşlik kazanacak, emek, onur, insanlık kazanacak. Biz kazanacağız. Karanlık günlerden çıkmak istiyorsak, Cumhuriyet’i yeniden tanımlamak yerine onu yeniden anlamalı ve fabrika ayarlarına geri dönmeliyiz" dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle, Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir ve Cumhuriyet Adam olmaktır. Bugün burada bulunarak alanı dolduranların gözlerinde gördüğüm inanç, geleceğe umutla bakmamızın en büyük garantisi ve yol göstericisidir. Bu ülkede, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak aydınlık insanlar var. Atamıza ve emanetine sahip çıkacağımıza söz veriyoruz" diye konuştu. Alanı dolduranlar da 'söz veriyoruz' diye haykırdı.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf filede Yeşilyurt'u ağırlıyor
Sonraki Haber İzmir'de eylem hazırlığındaki 12 PKK'lı yakalandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?