ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da ''Çocuğun Dünyasında Kitap'' konulu panel düzenlendi

Karşıyaka'da ''Çocuğun Dünyasında Kitap'' konulu panel düzenlendi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da ''Çocuğun Dünyasında Kitap'' konulu panel düzenlendi

Anne ve babaları çocuk eğitiminde bilinçlendirmek için etkinlikler gerçekleştiren Karşıyaka Belediyesi, Kent Hastanesi işbirliği ile “Çocuğun Dünyasında Kitap” konulu panel düzenledi. Türk edebiyatının önemli yazarlarından Hüseyin Yurttaş ile Kent Hastanesi Sağlık Grubu Çocuk Psikoloji Uzmanı Şebnem Türkdalı Temizocak’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, çocukların küçük yaşlardan itibaren kitapla tanışması gerektiği vurgulandı.

Kitapsever çocuklar yetiştirebilmek için ebeveynlere önerilerde bulunan yazar Hüseyin Yurttaş “Kitaplar, çocukların dünyaya açılan pencereleridir. Çocuklarımıza önce sevgiyle yaklaşalım, onlarla iç içe olalım, çocuklarımıza kitap okumayı özendirelim. Evde kitap yoksa, çocuğun hayatında da kitap olmayacaktır. Her gün 30 dakikalık okuma etkinliği, aydınlanma yolunda hayatın bütün yönünü değiştirecektir. Çünkü kültür insanı olmanın yolu, okumaktan geçiyor” dedi.

“Çocukların Psikolojik Gelişiminde Kitapların Etkileri” başlıklı bir sunum yapan Çocuk Psikoloji Uzmanı Şebnem Türkdalı Temizocak da “Anne babalar çocukları ile birlikte kitap okuyarak örnek olmalılar. Bebeklik dönemleriyle birlikte kitapla tanışan çocukların hayatı hep okuyarak geçer. Kitap, çocuklarda hayal gücünü arttırır, dil hazinesini geliştirir, iletişimini arttırır” diye konuştu. Temizocak, etkinliğe katkılarından dolayı Karşıyaka Belediyesi’ne ve Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’a da teşekkür etti.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başsağlığı
Sonraki Haber Başsağlığı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?