ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'da binlerce öğrenci aynı anda ellerini yıkadı

Karşıyaka'da binlerce öğrenci aynı anda ellerini yıkadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da binlerce öğrenci aynı anda ellerini yıkadı

Karşıyaka Sağlıklı Yaşam Kulübü öncülüğünde okullardaki binlerce öğrenci bulaşıcı hastalıklardan korumaya dikkat çekmek için ellerini yıkadı.

Karşıyaka Sağlıklı Yaşam Kulübü, Karşıyaka’daki tüm okullarda, son zamanlarda artan grip gibi bulaşıcı hastalıklardan korunmada el yıkamanın önemini belirtmek amacı ile “El Yıkama Etkinliği” ile ellerini sabunla yıkadı.

Karşıyaka Cumhuriyet İlkokulu’nda start verilen etkinliğe, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Okul Müdürü Hüseyin Uyan, Müdür Yardımcısı Ceyhan Koç, Sağlıklı Yaşam Kulübü’nde görevli İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli ile okulda görevli öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrenci velilerinin destek verdiği etkinlik, sabah ve öğle ikinci teneffüste Karşıyaka’daki 76 okuldaki 38.500 öğrenci katıldı.

Etkinlik nedeni ile Cumhuriyet İlkokulu’nda birtakım etkinlikler düzenlendi. Çocukların sağlıklı yaşam ile ilgili oyunu, katılanlar tarafından alkışlandı.

Kaymakam Yücel yaptığı konuşmada, hastalıkların önlenmesi, hastalığın tedavisinden daha kolay olduğunu, çocuklarımızın ve gençlerimizin erken yaşlarda hastalıklara karşı önlem alınmasının önemli olduğunu belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu, sağlıklı, bilinçli nesiller yetiştirmenin temel ilkeleri olduğunu söyledi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çığırgil ise sağlıkta hijyenin önemine değinerek, son zamanlarda artan grip gibi bulaşıcı hastalıklardan korunmada el yıkamanın önemini anlattı.

Etkinlik sonrası öğretmenler odasına geçen Kaymakam Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çığırgil öğretmenler ile öğrenci ve çevre sağlığı ile ilgili sohbet yaptı. Sohbet sonrasında katılanlara temizlik ürünleri içeren birer paket hediye edildi.

Karşıyaka Sağlıklı Yaşam Kulübü, Sağlıklı yaşam bilincine sahip yeni nesiller yetişmesine ve hastalıkların önlenmesi amacı ile geliştirilen sosyal sorumluluk projesi olarak 4 yıl önce Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde kurulmuştu.

Türkiye’de ilk olarak bilinen Karşıyaka Sağlıklı Yaşam Kulübü Karşıyaka’daki 76 okul, 250 kulüp öğretmeni ve 38.500 kulüp öğrencisi ile sağlıklı yaşam konusunda farkındalık yaratmak için 4 yıldır çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Doğal Yaşam’dan ölümsüz kareler
Sonraki Haber Kocaoğlu: Zam oranı artırmak şeklinde görüşme artık olmaz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?