ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da Barış Şehitleri - Genç Fidanlar Parkı açıldı

Karşıyaka'da Barış Şehitleri - Genç Fidanlar Parkı açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da Barış Şehitleri - Genç Fidanlar Parkı açıldı

Ankara'da meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan patlamalarda hayatını kaybedenlerin isimlerini sonsuza kadar yaşatacak olan Karşıyaka Belediyesi; Barış Şehitleri - Genç Fidanlar Parkı’nı açtı. Düzenlenen törene 2 bin kişi katıldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Barışı engelleyemeyecekler” dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Barışın adına dahi tahammülleri yok” derken Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise “Barışı kendimiz temin edeceğiz” diye konuştu.

Mustafa Kemal Mahallesi'nde, 8 bin 500 metrekarelik parkın isim verme ve açılış törenine Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yanı sıra, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili adayı Atilla Sertel, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Sumru Karaer, siyasi parti ilçe başkanları, sendika temsilcileri, meclis üyeleri ve muhtarlar ile 2 bine yakın vatandaş katıldı. Ankara’daki saldırıda yaralanan ve İzmir’de tedavi gören Heval Burcu Tali de tekerlekli sandalyesi ile törende yer aldı. Duygusal anların yaşandığı isim verme töreni sonrasında parkı gezen katılımcılar, barış adına beyaz güvercinler uçurdu ve dilek ağacına kurdele astı.
 
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Ankara’da, barıştan yana ses veren yurttaşlarımızın haykırışlarına bomba koydular. Çocuklarımızı, gençlerimizi katlettiler. Ne yaparlarsa yapsınlar, barışı engelleyemeyecekler. Bizler, barış ve demokrasi içinde yaşamak istiyoruz. Barış dileyenleri bomba ile yok etmeye çalışanları halkımız çok iyi biliyor. Her zaman barışın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Yurtta ve dünyada barış ilkesi ile örnek olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini taşıyan mahallemizde bu parkın açılması da oldukça anlamlı” dedi.
 
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel “Alın terinin ve gözyaşının rengi, dini ve siyaseti yoktur. Ankara’da patlayan bomba, barışa ve demokrasiye yönelik atılan bombadır. Bunun üzerine Tren Garı Meydanı’nın isminin Barış Meydanı olmasını teklif ettik ancak barışın ismine bile tahammül edemediler ve reddettiler” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da “Türkiye barışın, huzurun ve demokrasinin ülkesidir. Yanlış politikalarla, başka devletlerin iç politikalarına karıştığımız andan itibaren ülkemiz kan gölüne döndü. Ve artık hukuk sistemi, adalet, demokrasi kayboldu. Başka ülkelerin ya da egemen güçlerin bizim ülkemizde kalıcı barışı temin etmesi mümkün değil. Biz geçmişten gelen değerlerimizle barışı ve huzuru yeniden kendimiz sağlayacağız” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şemikler Merkez Camii imamı Mehmet Arslan vefat etti
Sonraki Haber Bostanlı Rotaract Kulübü'nden eğitime destek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?