ANA SAYFA > EKONOMİ > Karşıyaka’da bala kadın eli değdi…

Karşıyaka’da bala kadın eli değdi…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da bala kadın eli değdi…

Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi, Sancaklı Mahallesi’nde uzun süredir atıl durumda olan bal ambalajlama tesisine yeniden hayat verdi.

Yaklaşık bir yıllık süreçte, üreticilerden alınan 2,5 ton doğal çiçek ve çam balı, ‘Balköy’ markası ile tüketicilere ulaştırıldı. Karşıyaka Üretici Kadın Kooperatifi tarafından, Sancaklı Arı Ürünleri Ambalajlama, Paketleme ve Depolama Tesisi’nde hazırlanıp ‘Balköy’ markasıyla satışa sunulan doğal bal ürünleri, hem uygun fiyatları hem de kalitesiyle büyük beğeni kazandı.
Yaklaşık bir yıllık süreçte; Karşıyaka Belediyesi Kent AŞ tesisleri, Kent Koop Gıda Marketler, festivaller, fuarlar, çeşitli firma ve kafeler aracılığıyla 2,5 ton çiçek ve çam balı sofralara ulaştı. Doğal bal çeşitleri, Sancaklı’daki ambalajlama tesisinin yan tarafında hizmet veren Balköy Kahvaltı Evi’ne gelen konukların da vazgeçilmezi oldu. Üreticiden alınarak güvenilir ve hijyenik koşullarda ambalajlanan Balköy ürünlerinin satış ağı, önümüzdeki süreçte daha da yaygınlaştırılacak.
Balköy projesi ile yerelde kalkınmanın en güzel örneklerinden birini hayata geçirdiklerini vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Balköy, köy yaşamının halen korunduğu Sancaklı Mahallemize hayat veren, diğer taraftan da hem kadınlara hem de üreticilere kazanç kapısı açan örnek bir projedir. Güç birliğinden doğan bu markayla, günümüzde doğal gıdalara neredeyse ulaşamaz hale gelen tüketicilerin sofralarını tatlandırmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Hem istihdama katkı sağlamak hem de sağlıklı ürünleri halkla buluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tehlikeli maddeler bu kadından sorulur...
Sonraki Haber Gençlerin yeni tutkusu: Aikido

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?