ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da anlamlı buluşma

Karşıyaka'da anlamlı buluşma

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da anlamlı buluşma

Karşıyaka Mevlana Camii Derneği Karşıyaka’da bir ilke imza atarak Kaymakamı belediye başkanını, cami cemaatini ve mahalleliyi buluşturdu.

1983 yılında kurulan Mevlana Cami’sinin kuruluş tarihinden itibaren cemaatten, mahalle halkından, camiye bir tuğla koyan bütün ölenlerin ruhuna Fatiha ve Mevlüt-İ Şerif okunuyor. Binbir hatim yapılıyor.

Buluşmada Mevlana Camisinde iki yerden lokma, 300 kişiye ekmek arası döner dağıtıldıktan sonra ZGR Restoran’da 140 kişiye de yemek ikram edildi.

Mevlana Cami’sinde öğle namazındaki buluşmaya Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Müftü Cahit Orhun, CHP ve AK Partili belediye meclis üyeleri, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, çok sayıda davetli ve cami cemaati katıldı.

 Dernek Başkanı Fikri Akal, 7 senedir Mevlana Caminin dernek başkanlığını yaptığını belirterek şunları söyledi. “Dört sene önce camimizde bir program başlattık. Mahalle halkından ve 1983 yılında kurulan camimizin kuruluş tarihinden itibaren ölenlerimize gerek cemaat ve mahalle halkından gerekse bir tuğla koyan bütün insanların ruhuna 4 senedir Fatiha ve Mevlüt-i Şerif okuyoruz, Binbir Hatim yapıyoruz. Bu sene genişlettik. Kaymakamımızı, belediye başkanımızı, siyasi partilerin ilçe başkanlarını davet ettik. Müftümüz, il müftülüğümüzden kalabalık bir grup aşağı yukarı 500-600 kişiye yakın cemaat bu programa katıldı. Duası, Binbir Hatim, Kuran-I Kerim Hilaveti, Mevlüd-İ Şeriften parçalar, kasideler okundu. Duamızı müftü bey yaptı. Şu anda da bu cemaatimize bir yemek verdik. Kapıda aşağı yukarı 300 kişiye döner ekmek paket halinde dağıttık. 2 yerden 800 kişiye lokma dağıtıldı. Yemekte 140’a yakın davetlimiz var. Bu buluşmayı her yıl yapacağız.”

Yemekteki buluşmada Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Müftüsü Cahit Orhun ve Dernek Başkanı Fikri Akel birer konuşmalarından sonra dua okundu.

Kaymakam Yücel şöyle konuştu “Mevlana camimizin yönetim kurulu başkanının şahsında o dernek mensuplarının Mevlana’nın torunları olarak çağrısına uyarak gel dediler, geldik. Tabi bu günün bir de özelliği var her ne kadar davetin bir özelliği varsa günün de bir özelliği var. Malum bugün pek çoğumuzun Anadolu’da sultan nevruz diye adlandırdığı bir bayram var. Nevruz günü. Aynı zamanda bizler dini, milli ve içtimai bayramları olan yani böylesine önemli vesilelerle bir araya gelmeyi kendisine şiar edinmiş bir milletin evlatlarıyız. Bugün de o günlerden bir tanesi. Dolayısıyla gerek Mevlana’nın çağrısı, gerekse içtimai olarak bir arada olmamız, bayramlaşmamız gereken bir günde bir arada bulunmak doğrusu çok çok memnun etti. Diliyor ve temenni ediyorum ki bu memnuniyetimiz ve mutluluğumuz başta Karşıyaka’mız olmak üzere İzmir’imize, ülkemize ve bütün insanlığa hayırlara güzelliklere vesile olur. Bugünümüz dünden, yarınımız bugünden inşallah çok daha sağlıklı, afiyetli, mutlu ve umutlu olur.”

 Belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise yaptığı konuşmada “Mevlana camisi dernek başkanına, üyelerine, çok değerli müftü beye davetleri için çok teşekkür ediyorum.  Bugün önemli bir gün. Hem baharın başlangıcı hem de Çanakkale zaferimizin 100. Yıl dönümü. Bu dualarımız orada vatanımızı bugünkü topraklarda hep birlikte yaşamamızı sağlayan, Anadolu’nun dört bir yanından gelip de vatan mücadelesi veren o şehitlerimizin ruhuna gitsin, tüm şehitlerimizin ruhuna gitsin. Bu hayır da kabul olsun. Hepinize çok teşekkür ediyorum mekânın sahibine ve tüm cami cemaatine de çok teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin”

Haber ve fotoğraf: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP Milletvekili aday adayları Karşıyaka'da görücüye çıkıyor...
Sonraki Haber Karşıyaka Samsun'da dağıldı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?