ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'da adının verildiği okulda anıldı

Karşıyaka'da adının verildiği okulda anıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da adının verildiği okulda anıldı

İzmirli hayırsever merhum iş adamı Hayrullah Divrik’in geçtiğimiz günlerde hayata veda eden eşi Suzan Divrik, kendi adının verildiği okulda anıldı.

İzmir’de özellikle eğitime verdikleri destekle bilinen merhum iş adamı Hayrullah Divrik’in eşi Suzan Divrik, 12 Kasım’da hayatını kaybetmesinin ardından 2010 yılında yeniden yapımına destek oldukları Karşıyaka Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde anıldı. 1950 yılında Kız Sanat Okulu olarak hizmet vermeye başlayan 1990 yılındaki altyapı ve donanımda yapılan iyileştirmelerle Anadolu Meslek Lisesi’ne dönüştürülen okul, 2010 yılında yıkılarak tekrar inşa edildi. Eğitime yaptığı desteklerle bilinen merhume Suzan Divrik tarafından depreme dayanıklı ve tam donanımlı bir mesleki ve teknik lise olarak yeni baştan yapıldı. 2010 yılında Karşıyaka Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla eğitim hayatına kazandırılan okulun öğrencileri ve öğretim kadrosu, bağışçılarını düzenledikleri etkinlikle andı. Suzan Divrik’in oğulları Hüseyin Divrik ve Sait Sürel annelerine gösterilen bu vefa ve saygıdan büyük mutluluk duyduklarını Suzan Divrik’in başlattığı desteği sürdüreceklerini ifade ettiler.

Okul Müdürü Ayhan Kuran, merhume Suzan Divrik’e çok şey borçlu olduklarını ve yaptırdıkları eğitim yuvasının gençlerin geleceğine büyük bir yatırım olduğunu ifade etti. Kuran ayrıca, “Rahmetli Suzan Divrik Hanımefendi, bugüne kadar bizi hiç yalnız bırakmadı. Son imkanlarla ve donanımlarla yenilenen okulumuzu gençlere armağan etmekle kalmadı; düzenlediğimiz bütün etkinliklerde bizimle beraber oldu ve desteğini esirgemedi. Şu anda kendisinin sayesinde 33 derslik, 16 atölye ve tam donanımlı laboratuarlarımızla 1.460 öğrencimize üst düzeyde bir eğitim öğretim sağlayabiliyoruz” dedi.

Merhume Suzan Divrik’in adını sonsuza kadar yaşatacak olan okulda 120 öğrenci kapasiteli okul öncesi programı ve 300 öğrenci kapasiteli bir açık lise programı da bulunuyor.

Müdür Ayhan Kuran, “Suzan Divrik Hanımefendinin gayret ve destekleriyle hayata geçen okulumuzun adı Romanya’ya kadar gitmiş durumda. Köstence Elektroteknik ve Telekomünikasyon Teknik Lisesi’nden Yurtdışı Kardeş Okul projesi kapsamında davet aldık. Gerçekleşecek protokolle karşılıklı ziyaretler ile birlikte eğitim tecrübeleri paylaşılacak” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber AK Partili Delican, İzmir milletvekillerini yalnız bırakmadı
Sonraki Haber Karşıyaka Çarşı Grubu Ali Erten'i istifaya davet etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?