ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da 9 Eylül’e coşkulu kutlama

Karşıyaka’da 9 Eylül’e coşkulu kutlama

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da 9 Eylül’e coşkulu kutlama

İzmir’in kurtuluşunun 99. yıl dönümü İzmir ve ilçelerinde olduğu gibi Karşıyaka’da da anlamlı etkinliklerle kutlandı.

Alaybey’de bulunan Bombacı Ali Çavuş’un heykelinin önünde duygu dolu bir anma töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Türk Bayrağı bir kez daha göndere çekildi. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadele kahramanları ve Karşıyaka'nın kurtuluşu için ilçeye ilk giren dört Türk Süvarisi Teğmen Zühtü Işıl, Kurmay Albay Suphi Kula, Binbaşı Zekai Kaur ve Bombacı Ali Çavuş bir kez daha saygı ve minnetle anıldı. 
Tören sonrası 9 Eylül coşkusunu zirveye taşımak için düzenlenen kortej yürüyüşü coşku dolu anlara sahne oldu.
Tarihçi-Yazar Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mehmetefendioğlu 9 Eylül ile ilgili olarak şöyle dedi:
“Belki de bir ülkenin tarihinde, bir kurtuluş hiç bu kadar önemli olmamıştı. 15 Mayıs 1919’da sıkılan ilk kurşun nasıl ki bağımsızlık savaşını ateşlediyse 9 Eylül de yeni bir devletin kuruluşunu haberdar edecek sonuçları beraberinde getirmiştir. 9 Eylül demek 15 Mayıs’ta Anadolu toprakları emperyalist ve onun iş birlikçileri tarafından işgal edilmesi sürecindeki son noktanın koyulduğu tarih; bağımsızlık savaşının bittiği ve yeni bir devletin temellerinin atıldığı bir tarihtir. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919 yılında ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla çıktığı, İstanbul Mütarekesi’nde söylediği ‘Geldikleri gibi giderler’ sözünün bu tarihte anlamını bulduğunu görüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk demek; ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’, ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’ demektir. 9 Eylül benim için; Cumhuriyet’imizin kapısını açan önemli ve anlamlı bir tarih demek.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor KKTC HİS Federasyonu ile işbirliği yapacak
Sonraki Haber Bostanlıspor'dan 9 Eylül Kutlaması

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?