ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'da 45.700 öğrenciyle eğitim öğretim yılı başladı

Karşıyaka'da 45.700 öğrenciyle eğitim öğretim yılı başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da 45.700 öğrenciyle eğitim öğretim yılı başladı

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı Karşıyaka’da törenle başladı.

19 Eylül Gaziler Günü ve İlköğretim Haftasının kutlama programı Hükümet Konağı Bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

19 Eylül Gaziler Günü nedeni ile Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Törene Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu,Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Albay Hasan Çankaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı, Gaziler, CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Ak Parti İlçe    Abdullah Mertoğlu, MHP İlçe Başkanı Akif Yılmaz, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, okul müdürleri, öğretmener, öğrenciler ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı. 

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı açılışı nedeni ile Karşıyaka Mavişehir İlkokulu’nda da bir tören düzenlendi. Törene Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Albay Hasan Çankaya, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Belediye Zabıta Müdürü İsmail Duran, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil ve Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende okul müdürü Bilsay Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ve bir öğrenci birer konuşma yaptı. Öğrencilerin Ritim Gurubu, “Karanlıktan Aydınlığa”, halkoyunları gösterilerinin yanı sıra öğrenciler tarafından şiirler okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında 15 Temmuz Demokrasi Zaferi'ne de değindi.  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ile ilgili bir video gösterimi yapıldı.

45.700 öğrenci, 2.770 öğretmen ile 1.596 derslikte bugün eğitim öğretime başlandığını belirten İslamoğlu konuşmasında şunları söyledi. “ Karşıyaka İzmir’in 30 ilçesi arasında ölçülebilir akademik göstergeler bakımından son altı yıldır hep ilk sıralarda yer alır. Biz ikinciliği başarısızlık sayan bir anlayışa sahibiz. Her zaman daha iyiye daha güzele ulaşmayı hedefledik. 2016-2017 yılında da hedeflerimizden sapmadan yolumuza devam edeceğiz… Sadece öğretim yapmak işimizi eksik yaptığımız anlamına gelir. Bu bakımdan asıl amacımız bilgiyi davranışa, davranışı bilgiye dönüştürerek iyi insan iyi vatandaş yetiştirmektir. Eğitimin anne karnından başladığı, hayat boyunca devam ettiğini de sözlerine ekleyen İslamoğlu, “bu anlamda tek sorumlu okul ve öğretmen değil en az onlar kadar etkili ve sorumlu aile ve çevredir” dedi.

İslamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü. “Karşıyaka İlçe Milli Eğitimin Türkiye’deki 957 ilçe arasında İSO 9001 Eğitim Kalite Belgesi alan ilk ve tek ilçedir, yine 957 ilçe arasında AB projelerinde en çok projeye sahip ilçedir. Avrupa’da yılın projesi seçilen mani master projesinin de sahibidir.  Bu yıl 9 okulumuzu da ikili eğitimden tekli eğitim sistemine geçirdik. İkili eğitim sistemindeki okul oranımız yüzde 20lere düştü. Amacımız önümüzdeki yıllarda ikili eğitim sisteminin konuşulmadığı bir sistemdir. Çocuklarımızı daha özgürce kendilerini geliştirebildiği, sosyal kültürel çalışmalarını kendi özbecerilerini geliştirebildiği ortamı sağlamak ve yaratmaktır.”

Kaymakam Sadettin Yücel’i işaret ederek, öyle bir mülki idare amirine sahip olmakla çok şanslı olduklarını da belirten İslamoğlu Karşıyaka’da çalışmaları sırasındaki engeller ile karşılaşmadan kaymakam bey tarafından bu engellerin kaldırıldığını belirtti.

Kaymakam Yücel ise yaptığı konuşmada 15 Temmuz’daki kalkışmaya değindi. Kaymakam Yücel şöyle konuştu. “Bize hizmet etmek üzere, bizim en temel varlıklarımıza sahip çıkmak üzere yetiştirilen yada öyle olduğu varsayılan insanlar bize karşı silah çektiler ve en aziz varlıklarımızı tehdit edecek davranışlarda bulundular. Bunu sadece lanetleyerek ve hain ifadeleriyle yargılayarak geçiştiremeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” diyor. Ama bunun uygulanmasında bir eksiklik olmalı ki 15 Temmuz’da biz bu tabloyla karşılaştık… Çünkü bilgisiz fikir sesine kulak verilmeyen vicdan ne ifade edebilir. İrfan ise 15 Temmuz gecesi kendiliğinden sokaklara çıkan ve tankların önüne yatan insanlarımızda kendini gösterdi.”

Kaymakam Yücel sözlerini şöyle sürdürdü. “İlköğretim haftası, milli hedefimizin gerçekleşmesi noktasında önemli bir yer tutar. Öğrenim çok gerekli ve önemli bir faaliyet olsa da öğrenimin eğitim ile desteklenmesi ve taçlandırılması çok önemlidir” dedi. Öğretmen ve yöneticilere seslenen Kaymakam Yücel İzmir’imiz gibi, İzmir’imizin Karşıyaka’sı gibi bir yerde görev yapmanın yaşamanın kimi alanlarda hizmet almanın ayrıcalığı olmalıdır. Bu ayrıcalık herbirimizi övünmekten ziyade, sorumluluk altına alan bir duygu olmalıdır. Bu anlamda yaşımız, cinsiyetimiz hayata bakış açımız ne olursa olsun muhakkak surete kendimizi yenilemeliyiz. Unutmayalım ki iki günü birbirine eşit olan ziyandadır.”

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir, Alzheimer için yürüyecek
Sonraki Haber Büyükşehir'den 50 bin öğrenciye hediye

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?