ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka'da 4 bin adet domates fidesi dağıtılacak

Karşıyaka'da 4 bin adet domates fidesi dağıtılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da 4 bin adet domates fidesi dağıtılacak

Karşıyaka Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü yarın Karşıyakalılara 4 bin adet domates fidesi dağıtacak.

Karşıyaka Tarım ve Orman Müdürü Bülent Üngür, “Yerli ve Milli Çeşitleri Karşıyakalı Kadınlarla Kentte; Taraçada Balkonda, Kırsalda; Bahçede Tarlada Toprakla Buluşturuyoruz Projesi” 2. Kez Karşıyaka’da tanıtılacak ve domates fidesi dağıtımı yapılacak” dedi.
Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır önderliğinde ve ilçe protokolü katılımı ile 4 bin adet yerli ve milli domates fidesinin dağıtımı için Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır “Dağıtılacak fidelerin tamamı yerli tohumlardan oluşuyor. Vatandaşlarımızın toprakla, tohumla, fideyle ve üretimle tanıştırılması, çocuklarımızın hem gıdaların yetişme aşamasını görmesi hem de doğal beslenmesinin sağlanması gibi birçok amaç var” dedi.
Karşıyaka Tarım ve Orman Müdürü Bülent Üngür, “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yerli ve milli tohumlarımızın sosyal sorumluluk projesi kapsamında tanıtılması ve farkındalık oluşturulması amacı ile;  2021 yılında İzmir, Ankara ve İstanbul İllerinde yürütülecek olan “Yerli ve Milli Çeşitleri İzmirli Kadınlarla Kentte; Taraçada Balkonda, Kırsalda; Bahçede Tarlada Toprakla Buluşturuyoruz Projesi” kapsamında bütçesi tamamen bakanlık tarafından karşılanan, TİGEM’ in ürettiği 320.000 adet domates, biber, patlıcan ve hıyar fideleri İlimizin 30 İlçesinde 15.000 kadına gerek gıda ihtiyaçlarını karşılamak gerekse de ev ekonomisine destek olmaları amacıyla ücretsiz olarak dağıtılacaktır. İkinci etap da bu kez 4 bin adet domates fidesi dağıtımı yapacağız.  
Kentte ve kırsalda yaşayan İzmirli kadınlarımıza ulaştırılacak fideler sayesinde; kadınlarımız, kendi elleriyle dikip, yetiştireceği, dalından koparacağı sağlıklı ve güvenilir gıdayla tanışma olanağı bulacaktır. Ayrıca kentli çocukların bitkinin büyümesini, meyve vermesini görerek tarıma olan bağı ve ilgisi arttırılacak, doğa-kent hayatının birleşimine destek olunacaktır. Kırsalda ise; küçük aile işletmesi boyutundaki topraklarda yetiştiricilik yapmak isteyen kadınlara destek olunacaktır” dedi.
Dağıtım 8 Haziran Salı günü Karşıyakla İskele Karşısı İş Bankası önünde saat 15.00'de yapılacak. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Depremde kaybettiği eşi ve oğlu anısına anlamlı sınıflar yaptırdı
Sonraki Haber Manisa Valisi müftü Gürler'i ziyaret etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?