ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da 2 bin işyerine ''işgal'' cezası

Karşıyaka'da 2 bin işyerine ''işgal'' cezası

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da 2 bin işyerine ''işgal'' cezası

Kent içi disiplini ve halkın huzurunu korumak adına denetimlerine hız veren Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2015 yılında yol ve kaldırım işgali yapanlara ceza yağdırdı.

Kamusal alanları işgal eden 2 bin 178 işyerine cezai işlem uygulandı, sokaklar yayalara açıldı. Başkan Akpınar, “İşgalle mücadelede ciddi adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, kentin en önemli sorunlarından biri olan ‘yol ve kaldırım işgallerine’ karşı 2015 yılı boyunca etkin denetimler gerçekleştirdi. Vatandaşlardan gelen ihbarları da dikkate alan Zabıta Müdürlüğü ekipleri; kamusal alanları işgal ettiği belirlenen toplam 2 bin 178 işyerlerine para cezası kesti. Hem vatandaşların geçişini zorlaştıran hem de görüntü kirliliğine yol açan mal ve eşyalar yollardan kaldırıldı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son olarak Karşıyaka İlköğretim Okulu’nun çevresinde çalışma yaptı. Velilerin şikayetleri üzerine harekete geçen ekipler, yaya geçiş noktalarını kapatan 5 işyerine ceza kesti, masa ve sandalyeler toplandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, Karşıyaka İZBAN hattının bulunduğu 1671 Sokak’ta yapılan denetimlerde de kamusal alanlara taşan 18 işletme hakkında cezai işlem yapıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, yıllardır Karşıyakamızın kanayan yarası haline gelen yol ve kaldırım işgali sorununun çözümü için kararlı adımlar atıyoruz. Uzlaşı ile sorunları çözmek önceliğimiz. Ancak bile bile kamusal alanları işgal eden, kent düzenini ve vatandaşlarımızın huzurunu bozan hiç kimseye taviz vermemiz mümkün değil. Kararlı mücadelemiz devam edecek” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Servet Özsüner:''Mağlubiyeti hak ettiğimizi düşünmüyorum''
Sonraki Haber Yaşlıları Türkan Saylan'ın adını kullanıp dolandırdılar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?