ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'da 10 bin öğrenciye çevre ve afet eğitimi

Karşıyaka'da 10 bin öğrenciye çevre ve afet eğitimi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da 10 bin öğrenciye çevre ve afet eğitimi

Çevre ve doğal afetler konusunda çocukları bilinçlendirmek için eğitim programları düzenleyen Karşıyaka Belediyesi, eğitim yılının ilk yarısında 10 bin öğrenciye ulaştı. Çocuklara, deprem ve afet anında ne yapacakları, çevreyi korumak için nasıl bir yol izleyecekleri uygulamalı olarak anlatıldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Bilinçli ve duyarlı bir nesil yetiştirmek için eğitimlerimiz sürecek” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, öğrencileri çevre ve afet gibi konularda bilinçlendirmek amacıyla eğitim çalışmalarına ağırlık verdi. 2014 -2015 öğretim yılının ilk yarısında, Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından, 22 okulda yaklaşık 4 bin öğrenciye çevre bilinci aşılandı. Okulları tek tek ziyaret eden ekipler, 4. sınıf öğrencisi olan miniklere görsel materyaller eşliğinde eğitim verdi. Çocuklara; çevre kirliliğinin önlenmesi, doğal kaynakların önemi, ambalaj atıklarının ve elektronik atıkların geri kazanımı, kullanılmış bitkisel atık yağlar, atık piller ve enerji tasarrufu gibi konularda bilgi aktarıldı.

Meydana gelebilecek olası doğal afetlere karşı da öğrencileri bilinçlendiren belediye, Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi bünyesinde, 2014 - 2015 öğretim yılının ilk yarısında 6 bin öğrenciye ve 300 öğretmene uygulamalı eğitim verildi. Eğitimlere katılan öğrenciler; olası deprem, sel veya yangın gibi afet anlarında, kendilerini ve çevrelerini koruyabilecekleri teknikler konusunda bilinçlendi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bilinçli nesiller yetiştirmek için yerel yönetimler olarak bizlere düşen görev ve sorumlulukları yerine getiriyoruz. Çevreye zarar vermek, doğayı katletmek ve doğal dokuyu zedelemek, son yıllarda karşımıza çıkan en hayati sorun. Gelecek nesillerin çok daha bilinçli olmasını, doğal mirasımıza sahip çıkmasını istiyoruz. Aynı şekilde, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak için de üstün gayretli çalışmalar yürütüyoruz. Her iki hayati konuda da çocuklarımızı bilinçlendirmek için eğitim faaliyetlerimizi sürekli hale getireceğiz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın Yaman Kızları...
Sonraki Haber 4. Akhisar Alışveriş Festivali Başlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?