ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka,“12 Yıldız Şehri” ödülünü aldı

Karşıyaka,“12 Yıldız Şehri” ödülünü aldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka,“12 Yıldız Şehri” ödülünü aldı

Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde sürdürdüğü çalışmaları Avrupa vitrinine taşıyan ve Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan “12 Yıldız Şehri” unvanını kazanan Karşıyaka Belediyesi, ödülü Paris'te aldı.

Aday kentlerin de sunumlarının gerçekleştirildiği törende, Karşıyaka Belediyesi'nin yerel yönetim anlayışı örnek gösterildi. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar "Kenti sokakta, halkla birlikte yönetiyoruz. Yerel yöneticilik anlayışımızın Avrupa Konseyi'nde karşılık bulmasından mutluyuz" dedi.

Katılımcı demokrasi anlayışıyla insan haklarına saygılı projeler üreten Karşıyaka Belediyesi; Avrupa Konseyi tarafından “12 Yıldız Şehri” unvanına layık görüldü. Konseyin en önemli uygulamalarından biri olan 12 Yıldız Şehri Projesi’ne Haziran 2014’te aday olan belediye, bugüne kadar hayata geçirdiği örnek hizmetleri nedeniyle 24 ülkeden 45 belediyenin aday olduğu ödülü almaya hak kazandı. Paris’teki ödül törenine, Karşıyaka Belediyesi'nin yanı sıra aday kentlerin temsilcileri de katıldı. 12 Yıldız Şehri ödülünü kazanarak Avrupa’nın yıldız kentleri arasına giren Karşıyaka, Ege Bölgesi’nde bu unvana sahip ilk belediye oldu. Belediyenin özellikle "Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz" projesi dikkat çekici bulundu.

Karşıyaka Belediyesi'nin Paris'teki ödül töreninde gerçekleştirdiği sunum da beğeni kazandı. Töreni yöneten Yerel ve Bölgesel Otoriteler Kongresi Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu "Karşıyakadaki yerel yönetim hizmetlerinin sadece Türkiye'deki belediyelere değil, sorumluluğumuz altındaki 800 milyon nüfusu kapsayan 200 bini aşkın belediyeye de örnek olmasını ümit ediyorum" yorumunu yaptı. Avrupa çapında büyük prestij getirecek bu ödül, Karşıyaka’ya yeni stratejik işbirliği ve proje ortaklıklarının kapılarını açacak. “12 Yıldız Şehri” unvanı, yeni hibe kaynaklarının bulunmasına ve bu kaynakların daha etkin kullanılmasına da katkı sağlayacak.

Avrupa'nın en prestijli ödülünü Karşıyaka'ya getirdikleri için mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Halkın içinde, her kesime dokunan ve toplumu kucaklayan yönetim anlayışımız Avrupa Konseyi tarafından ödüle layık görüldü. İlçemiz artık Avrupa'nın yıldız kentleri arasına girdi. Paris aşıklar kentidir. Ancak içinde ‘aşk’ kelimesi geçen tek kent Karşıyaka’dır. Bu ödülün, yatırımlar ve gelişim konusunda Karşıyakamıza yeni imkanlar sağlayacağını düşünüyorum. Başta "Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz" projemiz olmak üzere, hizmetlerimizin örnek gösterilmesi de gurur verici. Karşıyaka halkımız ile birlikte daha iyilerini yapmak için çalışacağız" dedi.

12 Yıldız Şehri Projesi adaylığı kapsamında, 2014 yılı için belirlenen ‘katılımcı demokrasi ve insan hakları’ ana temasına yönelik uygulamalar gerçekleştirildi. 13 - 20 Ekim 2014 tarihleri arasındaki Yerel Demokrasi Haftasında her yaş grubundan Karşıyakalının yönetimde söz sahibi olabilmesi için halk toplantıları yapıldı. Engelli vatandaşlar için kültürel ve sosyal etkinlikler, otizmli çocuklar için ise tiyatro ve dans gösterileri sergilendi. Karşıyaka Belediyesi’nin insan haklarına verdiği değer ve katılımcı demokrasi uygulamalarını gösteren etkinlikler, Avrupa Konseyi temsilcileri tarafından da beğeniyle izlendi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yeni Foça'nın en büyük sorunu çözülüyor...
Sonraki Haber Karşıyaka'da 3 gün elektrik kesintisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?