ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Zübeyde Anne’yi unutmadı

Karşıyaka Zübeyde Anne’yi unutmadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Zübeyde Anne’yi unutmadı

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyen Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın Anıt Mezarı’na da yürüyüş düzenledi. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Türkiye’de son dönemde artan sapkın zihniyete dur demeli ve kadınlarımızı başımızın üstünde taşımalıyız” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Zübeyde Hanım’ın Anıt Mezarı’na düzenlediği yürüyüşe yüzlerce Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı katıldı. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sendika yöneticileri, muhtarlar ve meclis üyeleri de yürüyüşte yer aldı. Belediye binası önünden başlayan korteje, Karşıyaka Belediye Bandosu eşlik etti. Yürüyüşe katılanlar, Zübeyde Anne’nin mezarına karanfil bırakırken, temsili kıyafet ve makyajlarla da kadına yönelik şiddet için farkındalık yaratıldı.

Ülkemizin içinde bulunduğu kötü tabloya karşın adalet, eşitlik ve özgür bir gelecek hayalimizin öncüleri kadınlardır. Çünkü biz inanıyoruz ki ancak ve ancak kadınlar, bu dünyayı yaşanacak hale getirebilirler. Karşıyaka’da, yaşamın her alanında kadınlarımıza yer veriyoruz. Çünkü Karşıyaka’da kadının adı var. Türkiye’de son dönemde artan sapkın zihniyete dur demeli ve kadınlarımızı başımızın üstünde taşımalıyız” dedi.

DOLU DOLU 8 MART

Karşıyaka Belediyesi ayrıca, Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Sendikacı, Yazar, CHP PM Üyesi Yaşar Seyman’ı Karşıyaka’da ağırladı. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Kadın Mücadelesi Yaşam Mücadelesidir” başlıklı söyleşi yoğun ilgi gördü. Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi de seramik kursuna katılan kadınların el emeğiyle hazırladığı 100’den fazla ürünü, Belediye Binası Sanat Galerisi’ndeki sergide beğeniye sundu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP'li Yücel: Kadınlarımız 84 yıl önceyi arar halde...
Sonraki Haber Pulsar Trio'dan müziğin şiiri

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?