ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > “Karşıyaka Yörük Şenliği” düzenleniyor

“Karşıyaka Yörük Şenliği” düzenleniyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
“Karşıyaka Yörük Şenliği” düzenleniyor

Karşıyaka Belediyesi, Ege Bölgesi İzmir Yörük Türkmen Federasyonu ve Ege Bölgesi Aydınlı Yörükler ve Efeler Derneği ile birlikte “Karşıyaka Yörük Şenliği” düzenliyor.

Şenlik 19 Kasım Cumartesi günü yapılacak. Saat 11.30'da belediye önündeki kortej ile başlayacak şenlik, 12.30'dan itibaren Bostanlı Pazaryeri'nde devam edecek. Farklı il ve ilçelerden onlarca Yörük derneği ve binlerce Yörük ailesi katılacak. Kız evinden gelin çıkarma ritüeli ile başlayacak olan şenlikte, geleneksel oyunlar oynanacak ve yemekler de dağıtılacak. Etkinlikler, Bostanlı pazaryerinde gün boyu sürecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Ben de bir Yörük çocuğuyum. Yörük kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak için projeler üretiyoruz. Çünkü Yörük demek, Anadolu demektir, Atatürk ve Cumhuriyet demektir. Biz Büyük Bir Aileyiz ve Yörük kültürünü yaşatmak için hep birlikte, var gücümüzle çalışacağız. Tüm İzmirlileri, 19 Kasım'da Karşıyaka Yörük Şenliği'ne bekliyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dedebaşıspor, başkanı ağırladı...
Sonraki Haber Markovic: Galibiyet, galibiyettir...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?