ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka yine sallandı...

Karşıyaka yine sallandı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka yine sallandı...

Son bir kaç saat içinde merkez üstü Manisa ve Balıkesir olan depremler Karşıyaka'dan da hissedildi. Bu gece Saat 22.22 ve 22.25 deki depremler ise korkuttu. Akhisar Belediye Başkanı 4 kişi hafif yaralandığını açıkladı.

Manisa Yunusemre İlçesi Sungullu  ve Pınarköy  ile Balıkesir Dursunbey merkez üstü olan en son saat 17.46 da 4.1 şiddetindeki depremler Karşıyaka'dan da hissedildi. Her hangi bir hasar meydana gelmedi.
Saat 22.28'de meydana gelen depremin merkez üstü Akhisar Musalar olduğu ve Boğaziçi, Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem ve Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi 5.6 olarak tespit edildiğini açıklandı.
Aynı kurum saat 22.25 de aynı merkezde bu kez 4.4 olarak 2. deprem olduğunu açıkladı. Akhisar Musalar merkezli  3. deprem de 22.34 de 3.7 şiddetinde meydana geldi...
Akhisar ilçesindeki 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından şimdiye kadar en büyüğü 4,3 olan 72 artçı sarsıntı kaydedildi. Saat 03:45'tek 4.2'lik depremle geceyi dışarıda geçiren Manisalılar bir kez daha sallandı.
AFAD'ın açıklamasına göre Manisa Akhisar'da saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin yaklaşık 6,98 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli'nin yanı sıra Yalova, Bursa ve İstanbul'da da hissedildi.
Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, merkez üssü Musalar Mahallesi olan 5,4 büyüklüğündeki depremde 4 kişinin hafif şekilde yaralandığını bildirdi.
Dutlulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, köyleri gezdiklerini ve herhangi ciddi bir sıkıntı görmediklerini söyledi.
Bazı binalarda ufak tefek çatlaklar ve yıkılan birkaç duvar olduğunu belirten Dutlulu, "Şu an sıkıntımız şu, insanlar panik halinde ve dışarıdalar. Çadır temin edilecek, valiliğimizle görüştük. Hastanemizle görüştük, korkulacak bir şey yok. 4 yaralımız var, bir tanesi panik atak, 3 tanesi de basit yaralı, hepsi ayakta tedavi edildi. Akhisar’da şu anda vatandaşımızın huzursuzluğu dışında korkulacak bir durum yok." diye konuştu.
Akhisar Öğretmen Evi'nde bir kriz masası oluşturduklarını aktaran Dutlulu, Vali Ahmet Deniz ve AFAD yetkililerinin bu merkezden çalışmaları koordine edeceğini ifade ederek, "Belediyemizin salonunu da açtık. Huzursuz olan vatandaşlarımız oraya gelebilir. Aynı zamanda stadımız da açık, orada da ışıkları açtık. Oraya da gelebilirler." dedi.
Bu arada, korktukları için evlerinden ayrılan bazı ilçe sakinleri, belediye meclis salonuna sığındı
AFAD'dan yapılan açıklamada da , "Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibariyle can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" ifadeleri yer aldı.

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Koç göreve başladı
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka güle oynaya çeyrek finali garantiledi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?