ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka yeşile bürünüyor

Karşıyaka yeşile bürünüyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka yeşile bürünüyor

Halkın ortak yaşam alanlarını güzelleştirmek ve yeşil dokuyu arttırmak için çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki 110 bin metrekarelik boş araziyi rekreasyon alanına dönüştürüyor. Yüzlerce ağaç ve bitkiyle donatılan alanı sene sonunda vatandaşların kullanımına sunmaya hazırlanan belediye, 2016 yılı itibariyle de çeşitli bölgelerde 200 bin adet kış çiçeğini toprakla buluşturacak.

Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Mustafa Kemal Mahallesi’ne yeni bir rekreasyon alanı kazandırmak amacıyla yaklaşık bir ay önce başlatılan bitkilendirme çalışmalarında sona yaklaştı. 110 bin metrekarelik boş araziyi 400 adet ağaç, 45 bin adet yer örtücü bitki ve 15 bin adet çalıyla donatan belediye, mahalleye renk getirecek keyifli bir sosyal yaşam alanı yaratacak.

Yüksek Vadi Evleri ile Bülent Ecevit Bulvarı arasında kalan bölgede hayata geçirilen çalışmaların yüzde 70’i tamamlanırken; aydınlatma ve otomatik sulama sistemlerinin de kurulmasıyla, alan yıl sonunda halkın kullanımına sunulmuş olacak. Seyir bankları ve oyun gruplarıyla da aileler için yeni bir çekim merkezi yaratılacak. Öte yandan, 2016 yılı itibariyle kentin çeşitli bölgelerindeki park ve yeşil alanlara da kış mevsimine uygun 200 bin adet çiçek dikilecek.

Daha yeşil bir kent yaratmak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Yeşile önem veren, bina değil ağaç diken bir yöneticilik anlayışına sahibiz. Karşıyakamızda ihtiyaç olan ve vatandaşlarımızın talep ettiği bölgelere yeni yeşil alanlar kazandırmak için çalışıyor, mümkün olan her bölgeyi yeşillendiriyoruz. Kentin güzelleşmesinin, insanları mutlu ettiğine inanıyorum. Daha yeşil ve çiçek gibi bir kent yaratmak için hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haber Bulunamadı
Sonraki Haber Kadınlar İzmir'in üzerinde uçtu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?