ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka Yamanlar Koleji dört ödül aldı...

Karşıyaka Yamanlar Koleji dört ödül aldı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Yamanlar Koleji dört ödül aldı...

Karşıyaka Özel Yamanlar Koleji'nin öğrencileri, TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda, İzmir bölge finallerinde dört ödül aldı. Okul, Ankara bölge finallerinde İzmir'i temsil edecek.

Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih dallarında düzenlenen yarışmaya, bu yıl 22 bin 254 öğrencinin hazırladığı toplam 13 bin 775 proje başvurdu. Geçen yıla oranla müracaat sayısında yaklaşık yüzde 28 artış gözlendi. İzmir bölgesini kapsayan İzmir, Manisa, Uşak, Aydın ve Muğla illerinden katılarak dereceye giren öğrencilere ödülleri, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi. Değerlendirmeler sonucunda Özel Yamanlar Koleji, iki birincilik ve iki ikincilik elde etti.
Karşıyaka Yamanlar öğrencileri Fizik, Matematik, Bilgisayar, Türk Dili ve Edebiyatı dallarında hazırladıkları projelerle ödül aldı. TÜBİTAK tarafından ortaöğretim öğrencilerini temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmanın açılışı, 30 Mart 2015 tarihinde Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde yapıldı. Üç gün süren yarışmanın ödül töreni, bugün Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde yapıldı.
Karşıyaka Özel Yamanlar Koleji Müdürü Şakir Ural, “Öğrencilerimiz yine geçtiğimiz yıl yapılan dünya bilim olimpiyatlarında Türkiye’ye iki altın madalya kazandırmıştı. Geçtiğimiz ay içinde tenis takımımız, Dünya Tenis Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü olmuştu. Basketbol takımımız da geçtiğimiz ay Türkiye üçüncüsü olmuştu. Şimdi de TÜBİTAK proje yarışmasında iki altın, iki gümüş madalya alarak, eğitimin ve sporun her alanında başarılı olmaya devam ettiğimiz için mutluyuz. Emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bir baba için en acı tablo...
Sonraki Haber İGC'ye ilk bayan başkan...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?