ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka ve Konak'ta dolandırıcılık yapan 10 kişi tutuklandı

Karşıyaka ve Konak'ta dolandırıcılık yapan 10 kişi tutuklandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka ve Konak'ta dolandırıcılık yapan 10 kişi tutuklandı

Bazı firmaları, internet üzerindeki bilgilerinin güncelleneceği bahanesiyle dolandırdıkları belirlenen 15 şüpheliden 10'u tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, avukatlık ve muhasebe büroları başta olmak üzere bazı firmaların, kendilerini tanınmış bir arama motorunun çözüm ortağı olarak tanıtan kişilerce dolandırıldığı ihbarı üzerine çalışma yürüttü.

Şüphelilerin, firmaların internetteki bilgilerini 300 ila 500 lira arası bedelle güncelleyeceklerini, aksi taktirde internetteki bilgilerinin silineceğini iddia ettiklerini belirleyen ekipler, Konak ve Karşıyaka ilçelerinde "çağrı merkezi" adı altında faaliyet gösteren iş yerleriyle farklı adreslere baskın düzenledi.

Operasyonda yakalanan 15 kişiden 5'i ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen M.A.B, F.B, K.B, N.Y, O.Y, D.T, A.U, A.H, E.Ç ve A.A, "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Öte yandan, iş yerlerindeki aramalarda, 23 dizüstü bilgisayar, soruşturmaya ilişkin konuşma metinleri, sözde sözleşme evrakları ve kargo gönderilerine ait belgeler ele geçirildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka serisini Fethiye'de sürdürdü
Sonraki Haber İGC: 10 Ocak Çalışamayan Gazeteciler Günü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?