ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka ve Atilla Güneş PFDK'ya verildi...

Karşıyaka ve Atilla Güneş PFDK'ya verildi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka ve Atilla Güneş PFDK'ya verildi...

Karşıyaka ve Atilla Güneş TFF Hukuk kurulunca Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi. TFF Resmi web sitesindeki açıklama şöyle:

"KARŞIYAKA Kulübü'nün 19.02.2017 tarihinde oynanan AYDINSPOR 1923-KARŞIYAKA Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,
KARŞIYAKA Kulübü idarecisi ATİLLA GÜNEŞ'in aynı müsabakadaki "cezaya uymaması" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 50. maddesi uyarınca 21.02.2017 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

Karşıyaka futbol takımının sevki saha olayları nedeniyle alınırken, Turgut Uçar'ın ayrılmasından sonra teknik direktörlüğe getirilen genel menajer Atilla Güneş'in PFDK'na sevkinin altında idari hata yapttığı ortaya çıktı. Alınan bilgilere göre, Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, Güneş'i ilk yarıda aldığı cezaya uymadığı gerekçesiyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 50. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK'ya sevk etti.
Ligin ilk yarısında yine 1923 Aydınspor ile İzmir'de oynanan maçın ardından soyunma odalarına kadar taşan olaylardan sonra hakemine yönelik saldırısı ve hakareti nedeniyle 7 resmi maçta soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 2250 TL ceza alan Güneş'in bu cezasının, yönetim hatası nedeniyle aradan 17 maç geçmesine rağmen infaz edilmediği ortaya çıktı.
Karşıyaka'da sportif menajer olarak görev yapan, soyunma odasına ve sahaya girebilmesi için kulüple antrenörlük sözleşmesi olmamasına rağmen maçlara antrenör olarak akredite edilen Atilla Güneş'in ismi, ilk yarıdaki derbiden sonra, cezalı göründüğü 7 müsabakada akreditasyon listesine yazılmadı.
Cezasını çektiği düşünülen genç teknik adam, geçen hafta teknik direktörlük görevine getirildikten sonra, A lisansı olmadığı için, pazar günü Aydın'da oynanan derbide sahaya idareci sıfatıyla çıktı. Ancak teknik adam ve antrenörlere verilen cezaları, herhangi bir kulüple sözleşmeleri bulunması durumunda infaz eden TFF, mukavelesi bulunmayan Güneş'i pazar günü oynanan maçtan sonra 7 haftalık cezasını çekmeden saha içinde yer aldığı gerekçesiyle PFDK'ya sevketti.
TFF Disiplin Talimatı'nın 50. maddesine göre cezaların infazına ve idari tedbir kararlarına uymayan yöneticilere cezanın 2 katı kadar hak mahrumiyeti ve 16-33 bin TL arasında para cezası verilebiliyor. İlk yarıdaki derbide yaşanan olaylar nedeniyle 7 maç ceza alan Atilla Güneş'in, cezasını çekmeden geçen hafta takımın başında sahaya çıktığı gerekçesiyle 14 maça kadar ceza alma ihtimali bulunuyor. PFDK kararları, perşembe günü açıklanacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka rövanşı aldı turu geçti...
Sonraki Haber Markovic: Sadece iyi takımlar gerekli karakteri gösterip, kafalarını kaldırıp maçları kazanabiliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?