ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka üniversitesine kavuşuyor...

Karşıyaka üniversitesine kavuşuyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka üniversitesine kavuşuyor...

Karşıyaka’nın yıllardır süren üniversite hayalini sona erdirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ile dev bir işbirliğine imza attı.

Hayırsever Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan Dedebaşı’ndaki boş arazide Sağlık Bilimleri Fakültesi ve buna bağlı meslek yüksekokulu ile sağlık polikliniği ve diş polikliniği kurulması için imzalanan protokolde 'temel atma' aşamasına gelindi. Üniversite binası ve spor salonu için ilk kazma 25 Kasım'da Çarşamba günü törenle vurulacak. İnşaat 18 ayda tamamlanacak.

Karşıyaka’yı bir üniversite kenti yapmak için çıkılan yolda ilk adım geçtiğimiz aylarda atıldı. 'Madalyalı' hayırsever Ayşe Necla Karadavut, Dedebaşı'nda uzun yıllar atıl kalan arazisini, üniversite yapımı için bağışlayabileceğini bildirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve hayırsever Karadavut adına Av. Süleyman Okay bir araya gelerek ortak protokolü imzaladı.

Protokolün ardından yasal süreç başladı. Alana yönelik imar düzenlemeleri Karşıyaka Belediyesi tarafından yapıldı, Büyükşehir Belediyesi onayladı. Proje için inşaat ruhsatı da alındı. Üniversite binasının temeli 25 Kasım Çarşamba günü, saat 11.00'de görkemli bir törenle atılacak. İnşaat çalışmaları 18 ay sürecek.

Protokole göre; Devlet Üstün Hizmet Madalyası’na sahip Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan Anadolu Caddesi üzerindeki araziye, aile tarafından yükseköğretim binası ve spor kompleksi inşa ettirilecek. Ege Üniversitesi burada Sağlık Bilimleri Fakültesi ve buna bağlı meslek yüksekokulu ile sağlık polikliniği ve diş polikliniği kuracak. Spor kompleksi ise Karşıyaka Belediyesi’ne tahsis edilecek; belediye ve üniversite tarafından ortaklaşa kullanılacak. Spor kompleksi ve üniversite binasına, “Suat Cemile Balcıoğlu” ismi verilecek.

Karşıyaka’ya üniversite kazandırmaktan büyük heyecan ve gurur duyduklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Eğitime çok önemli katkılarda bulunan değerli bağışçımız Ayşe Necla Karadavut'a ve Ege Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından, Karşıyakamızı kültür, sanat, turizm ve spor alanlarında marka kent haline getirme hedefi koymuştuk. Kısa sürede 'Üniversite Kenti’ hedefimizi de gerçekleştirmiş olduk. Bu protokole imza atmaktan ve üniversiteyi kentimize kazandırmaktan onur duyuyorum. Umarım Karşıyakamız sağlık alanında da kalkınarak en önemli marka ilçelerden biri olacaktır” dedi.

Bağışçı Ayşe Necla Karadavut'un avukatı Süleyman Okay ise "Fikrin ortaya çıkmasından sonra süreç çok hızlı ve sorunsuz ilerledi. Bu noktada belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Temeli attıktan sonra da çalışmaları hız kesmeden sürdüreceğiz" dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İbricic gitmek için para istiyor...
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'nın konuğu Royal Halı Gaziantep

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?