ANA SAYFA > ÇEVRE > Karşıyaka Tramvayı için 1300 ağaç sökülecek

Karşıyaka Tramvayı için 1300 ağaç sökülecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Tramvayı için 1300 ağaç sökülecek

Karşıyaka tramvayı için 1300'e yakın ağacın söküleceği iddia eden TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu'ndan tepki geldi. Komisyon, 27 Aralık'tan itibaren halka broşür dağıtarak yapılan yanlışları anlatma kararı aldı.

Tramvayla ilgili 21 başlık altında bazı düzeltmeler talep eden TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, bu raporun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce dikkate alınmaması üzerine bu kez durumu halka taşıma kararı aldı. Önümüzdeki hafta içinde özellikle tramvayların güzergahı üzerinde yer alan noktalarda halka dağıtmaya başlanacak broşürlerde, projedeki eksikler ve kaygılar İzmir halkı ile paylaşılacak.
Kentin ve kentlinin deniz ile olan etkileşiminin devamı için kıyıya erişimin korunmasını isteyen şehir plancıları projenin Karşıyaka bölümünde tramvay yolunun bisiklet yolunu kestiğini belirterek, mevcut kullanımın korunması gerektiğini dile getirmişti.
Karşıyaka tramvay projesiyle ilgili bölgenin doğal bitki, ağaç ve flora sayıları tespit edildi. Karşıyaka Tramvay hattında bin 300'e yakın bitkinin başka bir yere taşınacağına dikkat çekildi.

Alaybey-Karşıyaka-Mavişehir arasındaki 9.7 kilometrelik güzergah üzerinde 15 durak ve 17 araçlı olarak planlanan tramvay hattı ise gidiş-geliş şeklinde çift hat olarak çalışacak. Karşıyaka tramvayı, Alaybey'den başlayıp sahil tarafından Bostanlı İskelesi'ne, oradan da İsmail Sivri Sokak, Şehit Cengiz Topel Caddesi, Selçuk Yaşar Sokak ve Cahar Dudayev Bulvarı'nı takip ederek İzban Çiğli Depo tesisleri yanında Mavişehir Banliyö İstasyonu'na gelecek. Projede alt ve üst geçitler de planlanıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar KSK'nin Eurocup Son32'deki grubu...
Sonraki Haber Karşıyaka sonunda evine döndü...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?