ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka “Tarihi Ödülü”nü yarın alacak…

Karşıyaka “Tarihi Ödülü”nü yarın alacak…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka “Tarihi Ödülü”nü yarın alacak…

Karşıyaka Spor Kulübü 103 yıllık tarihinde ilk kez layık görüldüğü Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) Fair Play büyük ödülünü yarın saat 18.00'de İstanbul Ataköy’deki Olimpiyat Evi'nde düzenlenecek törenle alacak.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) Fair Play Komisyonu tarafından düzenlenen SPORTİF FAIR PLAY- DAVRANIŞ DALI - BÜYÜK ÖDÜLÜ’ne layik görülen Karşıyaka Futbol Takımı ödülünü Yunanistan’ın Sakız Adası Lailapas Futbol Takımı  ile birlikte alacak.  Ödül, her iki kulübe; 12.05.2014 tarihinde Sakız Adası Fatallion Stadı’nda yapılan maç nedeniyle verildi.


İki takım arasında 1930 yılında oynanan ve şiddetli yağış nedeniyle 3. dakikada yarım kalan dostluk maçı, 84 yıl sonra (12.05.2014) kaldığı yerden yeniden başladı. Her iki takımın taraftarları 65. dakikada sahaya inerek “Bu maç burada bitmesin” diyerek karşılaşmayı tatil ettirdiler ve üçüncü randevu için İzmir’de buluşma sözü verdiler. Sakız Adası’ndaki tarihi Fatallion Stadı’nda tribünlerin iki takımın bayraklarıyla süslendiği maçı omuz omuza seyreden Türk ve Yunan futbolseverler dünyaya örnek olacak bir dostluk tablosu sundular. Bu olaya sessiz kalmayan TMOK Fdair Play Komisyonu Büyük jürisi de TMOK yönetim kurulu onayıyla her iki kulübü “Büyük Ödül”le ödüllendirdi.
Karşıyaka Spor Kulübü adına ödülü Karşıyaka Spor Kulübü’nün o dönemki kulüp başkanı Fatih Diniz ile maçta yer alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar birlikte alacak. Lailapas kulübü adına ödülü ise kulübün 2. Başkanı Theodosis Grigorakis, takım kaptanı Theodore Politis, maçın oynandığı tarihteki belediye başkanı Polidoros Lambrinoudis’e verilecek.


TMOK dostluk maçında emeği geçen ve organizasyonda başrolü oynayan Karşıyaka’dan Feruz Bozaslan, Mithat Kanarya, Altan Ecevit, Dinçer Kale,  Sakız Adası’ndan Giannis Makridakis (Tarihci-Yazar), Dionisis Tsatsanis (O dönemin belediye başkan tercümanı), Aleksandros Tsatsanis (Tercüman), Michalis Cottakis’e (Teknik Direktör) madalya takacak.
Törene Chios (Sakız Adası) Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis de katılacak. Karşıyaka Spor Kulübü yeni başkanı Ali Erten'in de katılması bekleniyor.


 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'ya yine transfer yasağı geldi!..
Sonraki Haber 3 günde 70 organ bağışlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?